Kielletty ajosuunta


Maunolla on muutama kielletty paikka. Turvallisuussyistä.

Niinkuin nyt esimerkiksi tämä makuuhuoneen seinällä, sängyn päädyssä oleva hylly. Koska se on Ikean Lack-hylly ja seinät ovat muinaista kanankakkaa (talo rakennettu 20-luvulla), ei sen seinässäpysymistä takaa mikään. Varsinkaan, jos viisikiloinen kolli hyppää sille. Ja ottaen huomioon, että henkilökunta nukkuu pää suoraan hyllyn alla, voisi pitää turvallisempana, että hyllylle ei hypittäisi.

Kuten kuvista näkee, kielto on mennyt hyvin perille.


Hyllylle hypätään tasan silloin, kun halutaan huomiota. Esimerkiksi aikaisin aamulla, kun henkilökunta vielä nukkuu. Mukavinta on tiputella hyllyltä tavaraa. Kops vaan ja suoraan henkilökuntaa päähän. Huomio taattu.

Kaikkea on yritetty. Ei! Shhhhhh! Sitruunaa. Tavaroiden kasaamista hyppyreitille. Ignoorausta. Makuuhuoneesta poistamista.

Tänäkin aamuna sain huopaisen Örkin päähäni. Jatkoin unia. Paperimassaisen Öthön vieressä on nyt sitruunapullo. En välttämättä haluaisi sitä päähäni. Mutta en ihmettelisi, jos se sieltä jonain päivänä, tai yönä, tulisi.

Myönnän tappioni. Mitään en ole tuolle luupäälle onnistunut opettamaan.

Kommentit

 1. No älä ny, teillä on vasta vajaa vuosi takana. Mulla tuon yhden kanssa jo 13 ja tänään viimeks ajattelin ihan samaa "mikään ei oo menny perille".

  VastaaPoista
 2. Jonkun blogista muistaisin lukeneeni vihjeen: teippiä tarrapuoli ylöspäin sinne hyllylle. En ole itse testannut, mutta jos olisin kissa, en menisi kokeilemaan. Jos laittaa kirkasta teippiä, niin ei se varmaan noin korkealta näy mihinkään?

  VastaaPoista
 3. Tämä kommentti ei liene sopiva Maunon nähtäväksi...

  Meillä on koulutus toiminut toiseen suuntaan, luupäänä henkilökunta. Samanlainen hylly hävisi nopeaan, kun kolli päätti saada vauhtia aamuun pudottamalla hyllyltä valokuvakehyksen henkilökunnan päähän. Vauhtia tulikin, taksi alle ja päivystykseen tikkejä silmäkulmaan hakemaan...

  VastaaPoista
 4. Maunohan vain käy tarkastamassa hyllyn soveltuvuuden kirjojen säilytykseen. Saattaahan olla, että hylly on käyttötarkoitukseen aivan liian heppoista tekoa ja romahtaa vielä joku yö. Ihan henkilökunnan parasta ajatellen Mauno varmasti tekee tarkastuksiaan ;)

  VastaaPoista
 5. Niin, Maunohan vaan tiputtelee tavaroita keventääkseen hyllyllä olevaa kuormitusta, jotta hylly EI putoaisi henkilökunnan päähän.

  Hylly on nimittäin kerran tullut alas. Ei ollut Maunon syy.

  Jos blogi hiljenee niin koko hylly on tippunut henkilökunnan päähän ja henkilökunnasta on tullut kissanruokaa.

  VastaaPoista
 6. Mä kerran mainostin yhden pennun kysyjälle, että "nämä oppivat helposti mikä on kiellettyä". Taisin unohtaa mainita, että vaikka ne sen tietäisivätkin, eivät ne välitä, tai päin vastoin, käyttävät sitä hyödykseen. :D

  VastaaPoista
 7. Juu siis Maunohan on oppinut oikein hyvin ja nopeasti mikä on kiellettyä. Ja käyttää sitä nimenomaan huomionkipeyteen. Ihan tasan tarkkaan.

  VastaaPoista
 8. Juu, meillä ainekin harrastellaan teippejä vähän joka paikkaan! Se on kissasta aika inhaa kun maalarinteippi juuttuu tassuun, aiheuttaa hienoista paniikki ja pysyy kyllä mielessä vähän aikaa. Toiminut niin hyllyn kun lipaston päällä ja ovenkahvassa. :)
  Kannattaa suojautua siksi yöksi kun hyllyn teippaa. ;)

  VastaaPoista
 9. Ei vissiin kannata tolla hyllyllä säilytellä mitään keraamisia koristeita? ;D
  Hauska blogi! Kirjoitat kivasti ja kissa on söötti! Ja toi vihreä seinä on ihan mahtavan värinen!!

  VastaaPoista
 10. Entä liikesensorilla varustettu vesisuihkepullo? Eikös sinulta sellainen sellainen löydykin?

  VastaaPoista
 11. Koiraihmisenä olin juuri tulossa kyselemään, että onko jotain materiaalia, joka olisi kissojen mielestä tassujen alla epämiellyttävää (esim. alumiinifolio tms.)ja näköjään teippi on monella toiminut :).

  Toivottavasti sitruuna keksit Maunoon tehoavan ratkaisun ja vältyt hyllytyrmäykseltä, haluan ehdottomasti lukea mahti-Maunon seikkailuja jatkossakin!

  VastaaPoista
 12. Mauno on niin valloittava persoona :)
  Missä sitruunapuu muuten on? :o Ainakaan mä en saa sivua auki. Höh.

  VastaaPoista
 13. Mun sitruunapuu on kyllä ainakin pystyssä.

  VastaaPoista
 14. Se oli tossa iltapäivällä jonkun aikaa nurin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!