Lisää pikkuisia maukulaisia

Viikko sitten syntyi Iltavillin E-pentue Helsingissä, viisi terhakasta pikkumaukua. On tyttöjä ja poikia, hopeaa ja savua. Isä on ruotsalainen jenkkituonti, joten kansainvälistä verta on, niinkuin näin pienessä rodussa pakko onkin.

Äiti Cleo on Maunon siskopuoli isän puolelta, joten varmasti erinomaista geenistöä, sanoo Mauno!

Pentueen elämää voi seurata omassa blogissaan.

Kommentit

 1. Joko sormia ja sydäntä kihelmöi tarpeeksi? :c)

  VastaaPoista
 2. Kyllähän sormia ja sydämiä on kihelmöinyt jo pitkään, mutta valitettavasti myös keuhkoja... joten ei.

  VastaaPoista
 3. Hei! Ikävän kuuloista, jos keuhkoissa kihelmöi. Saako udella, onko Mauno aiheuttanut sinulle noita oireita? Onko ilmanpuhdistimesta tuntunut olevan apua? Meille on tilattu ilmanpuhdistin, pitäisi tulla tällä viikolla. Puhdistin saa olla täsmälääke siihen, miten eläin- ja siitepölyallerginen selviää kissan kanssa keväästä ja kesästä.... Siitepölykausi kyllä pelottaa jonkin verran. Toista kissaa ei harkita ainakaan samaan syssyyn, vaikka pieni pentu olisikin tiedossa, ei vaan uskalla lisätä ainakaan nyt allergeenien määrää.
  Muuten, olen itse saanut apua allergiaan ja hengitystievaivoihin vyöhyketerapiasta ja homeopatiasta. On mulla suolapiippu ja nenäkannukin. Monien mielestä huuhaata, mutta olen itse nykyisin ihan huuhaa-uskovainen. :) Perinteiset allergia- ym. lääkkeet, joita olen kyllä syönyt vuosia ja syön yhä satunnaisesti, kuivattavat minulla limakalvoja niin, että sitten ainakin kaikki pölyt ärsyttävät hengitysteitä ja silmiä.
  Toivottavasti saat keuhkosi kuntoon!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän se luultavasti on Mauno oireiden takana, lievää astmaa on nyt ilmaantunut. Allergiakokeet, niin iholta kuin verestäkin, sanovat ettei vasta-aineita ole, eli lääkärin mukaan kyse ei ole eläinallergiasta, mutta omat tuntemukset sanovat vähän toista.

  Ilmanpuhdistimesta en osaa oikein juuta tai jaata sanoa. Oireet ovat talvesta helpottaneet hieman, mutta onko syy sitten ilmanpuhdistimen, -kostuttimen, astmalääkkeen vai kevään myötä kostuvien ilmojen? Nenäkannukin on. Vyöhyketerapiaakin olen pariin otteeseen kokeillut, ja valitettavasti ei toimi minulla. Mukavaa hierontaa, mutta ei mitään vaikutuksia.

  Tästä syystä on nyt Maunon kaverihankinnat jäissä.

  VastaaPoista
 5. Minullakaan ei ole kaikki allergiat näkyneet kokeissa, mutta kyllä itse tosiaan tietää, mikä ärsyttää ja mikä ei. Hankalaa niissä on kyllä se, että mikä auttaa yhdelle, voi jopa pahentaa toisten oireita... Akupunktiosta ovat kuulemma jotkut saaneet apua, en ole kokeillut. Meillä tehtiin aluksi kodin allergiasaneeraus + lisäksi nukuin kissasta erityksissä pari viikkoa. Tuli noita astmaattisia oireitakin, mutta noin kk päästä helpotti. Tunnen useita, joilla on allergiasta/astmasta huolimatta kissa, joten kyllä se yhdistelmä kai on kuitenkin mahdollinen... Toivotaan niin! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Hei vielä. Tuli mieleen yksi juttu, joka ei paljon ota (ehkä reilu 10 euroa kyllä) jos ei annakaan: Hakaniemen Ympyrätalon apteekissa on homeopaattisten lääkkeiden puoli, jossa on homepaatti myymässäkin. Sieltä voi käydä kyselemässä, josko olisi jotain mahdollisesti helpottavaa lääkettä. Itselläni on kissa-allergiaääke sieltä. Se tuntuu säännöllisesti otettuna kyllä auttavan tosi hyvin,mutta joskus tulee silti allergiakohtaus, ja silloin turvaudun kyllä ihan perinteisiin myrkkyihin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!