Arkikuva 5/5


Päättyköön arkikuvahaaste niinkuin meidän päivämmekin eli sänkyyn kirjan kanssa. Kun henkilökunta iltaisin (öisin) kipuaa sänkyyn ja ottaa kirjan käteen, kipittää Mauno välittömästi ja hyppää kainaloon. Siihen Mauno kiepsahtaa hurisemaan, tarjoamaan leuanalustaa rapsuteltavaksi, pesemään itseään ja jos henkilökunnan lukuhetki kestää pidempään, nukahtamaankin. Tästä asetelmasta myös usein alkavat henkilökunnan yöunet, kun valot ja kirja on pistetty pois, mutta vaikka joskus yhdessä kainalokkain nukahdetaankin, Mauno useimmiten hilpaisee aika nopeasti viileämmille nukkumamaille.

Eppua puolestaan ei kelpuuteta nukkuseuraksi, sillä sen kehräys on niin kovaa pörinää, ettei henkilökunta pysty nukahtamaan moiseen jyrinään. Eppu onkin enemmän aamuseuralainen, joka aina henkilökunnan silmien avauduttua – ja usein ennenkin – on paikalla ja haluaa halit ja pörinät.

Meillä näkyy myös kesän tulo: Maunon naama on alkanut ruskettumaan parvekkeella vietettyjen aurinkohetkien ansiosta. Ensimmäisenä ruskettuvat silmienympärykset, sitten tulee nenään ja poskityynyihin ruskeaa. Tästä henkilökunta ei tykkää yhtään, mutta minkäs teet. Talvella väri palautuu taas oikeaan puhtaaseen valkoharmaaseen.

Kommentit

  1. Ihan paras unilelu (vaikkei siinä kauaa olisikaan)

    VastaaPoista
  2. Ainiin, piti vielä kommentoida, että hassua tuo rusketus...kissalla =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!