Aurinkosunnuntai

Aurinkoisen sunnuntain kunniaksi lähdettiin Maunon kanssa ulkoilemaan jo heti aamusta, eli kymmenen jälkeen. Pari kertaa on käyty tämän kevään aikana ja huutaminen on pysynyt siedettävänä, joten jatketaan tätä "kerran kuussa" tahtia toistaiseksi. On täällä toki tänään karjuttukin, mutta nyt pojat nukkuvat yhdessä ja on ihan melkein hiljaista, pientä tuhinaa ja kuorsauksen tynkää (Eppu) välillä kuuluu.


Meillä on mukavasti koko kortteli samaa taloyhtiötä ja piha on todella kiva, on nurtsia, kenttää, mäennyppylöitä ja kalliotakin, sekä tietysti erilaisia puita ja istutettuja puskia. Niissä riittää Maunolle tutkimista. Tämä puska oli jostain syystä erityisen kiinnostava. Kuka lie käynyt vierailulla.


Tapasimme reissulla myös oravan, jolla oli hyvin äänekäs mielipide Maunosta. Mauno yritti kyllä lähempääkin keskusteluyhteyttä, mutta fleksi esti ja tupsukorva oli sekunnissa männyn latvassa. Koiraeläimiäkin tavattiin, mutta ei kovin läheltä. Toki myös ihmisiä tavataan reissuilla, pelottavia pieniä ihmisiä, sekä sellaisia vähän kiinnostavampia isoja. Mauno on lähes poikkeuksetta "kaunis kissa" tai "pantteri" tai "lumileopardi". Lisäksi arveluja on moneen suuntaan, "onko se rotukissa", "mitä rotua se on" ja "meillä on/oli ihan samanlainen". Tietysti myös nätisti valjaissa kulkeminen on monelle ihmetyksen aihe.

Pääosin Mauno kulkee tosi reippaasti, häntä pystyssä, välillä vetääkin innoissaan, mutta sitten tulee toki niitä kissamaisia "nuuhkin tätä puskaa vartin" -pysähdyksiä. Välillä kun jossain puskassa kahahtaa, menee häntä hetkeksi epäkuntoon. Tänään myös kieriteltiin ahkerasti lämpimällä asfaltilla, mistä johtuen Mauno olikin sitten niin pölyinen, että värikin muuttui. Lopuksi olikin sitten putsaus nurmikolla ja viimeistely Epun pesulassa.

Kommentit

 1. Kerrassaan ihanan kuulloinen sunnuntai!

  VastaaPoista
 2. Mauno on kyllä tosi reipas ulkoilija!

  VastaaPoista
 3. Me käytäis ulkona vaikka joka päivä, mutta se huutaminen... Tästä pääsisi helposti myös isoon metsään, jossa voisi oikein lenkkeillä, mutta se vähän arveluttaa. Riski vapaana olevaan koiraan on suurempi ja sen lisäksi, jos Mauno sattuisi pääsemään irti valjaista, sen saanee kuitenkin pihassa helpommin kiinni. Metsässä se voisi olla helposti ikuisesti kadoksissa.

  VastaaPoista
 4. Maunolla on ollut hieno sunnuntai! Näillä keleillä ei ole mikään ihme, jos välillä tekee mieli pysähtyä jonkun puskan juurelle vähän pitemmäksikin aikaa! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!