Hambireissulla


Tänään koitti vihdoin se päivä, kun Mauno joutui lähtemään hammaslääkäriin poistattamaan kulmuria. Maunon toinen yläkulmurihan on ollut jo jonkin aikaa katki päästä, pari milliä puuttuu, ja viime kesän hammaskivenpoistossa todettiin, että siitä on yhteys juureen ja siten mahdollinen tulehdusreitti, joten hammas on jossain vaiheessa syytä poistaa.

Henkilökunta selvitteli myös juurihoidon mahdollisuutta, mutta sen hinta olisi ollut aika massiivinen ja lopputulos silti epävarma (juurihoidettu hammas on normaalia heikompi ja kuulemma ne usein katkeilevat kuitenkin ja on lopulta poistettava), päätyi henkilökunta poistoon. Tuleepa ongelma kerralla hoidettua, varsinkin kun Maunolle lääkärikeikat ovat kovin rasittavia, kun se pelkää ja on pelkkää suhinaa ja raivoa, ja aina joudutaan nukuttamaan.

Mauno ei ollut kovin ilahtunut koppaan joutumisesta ja huutelikin koko matkan pysäkille ja bussia odotellessa. Koko lähitienoo varmasti tiesi, että kissa on matkalla...


Oooleeen pieeenii oraavaa, hambit on iii-han hyvät...


Perillä Mauno pisti pystyyn tutun shown, suhisi kopassa raivopäisenä ja varmaan ainakin vartin kolmen ihmisen voimin yritettiin sitä saada kopasta injektiohäkkiin. Pikku Apina kun roikkui kopassaan kynsin hampain, vaikka koppa oli käännetty suu alaspäin. Vihdoin kun saatiin pesä kaivettua pois, tippui Maunokin ja sai piikin persuuksiin ja jäi unten maille.

Mauno oli hereillä (saanut herätettä), kun henkilökunta kävi kolmen tunnin päästä hakemassa pois ja kotona olikin sitten hirveä nälkä. Kipulääkettä on muutamaksi päiväksi ja puuttuvan hampaan kohtaa pitäisi pari viikkoa huuhdella. Katsotaan miten onnistuu, henkilökunta on nimittäin lähdössä viikon päästä reissuun ja tänne on tulossa pojille hoitaja asumaan. No, eiköhän se saada viikossa hyvään parantumisen vauhtiin. Raksut ovat myös pari vkoa pannassa.

Kommentit

 1. Toivotaan Maunolle pikaista paranemista ja henkilökunnalle mukavaa matkaa! Se on hienoa, että pojat saavat hoitajan kotiinsa.

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Maunolle tsemppiä paranemiseen.
  Edesmenneelle kissalleni tehtiin kulmuriin juuriamputaatio ja hyvin Riku silloin siitä selvisi. Mössöruokaa pari viikkoa, kipulääkettä sekä suun huuhtelua. Suun huuhtelussa meillä kävi niin, että minä tyrkkäsin ruutalla eläinlääkäriltä saatua huuhteluainetta suuhun. Kai siitä osa meni oikeaankin kohtaan...

  Mukavaa kesää Maunolle ja Epulle :)

  VastaaPoista
 3. Huoh. Onnea haamuhampaan huuhteluun!

  VastaaPoista
 4. Pepsi & Max: Hih, sinulla on hurjat ilmeet! Kyllä säkin Mauno selvisit siitä reissusta, kuten mekin eilen!

  VastaaPoista
 5. Mauno, jos yhtään lohduttaa niin voin sanoo että kopassa ragessa oot edelleen huiman komee kollipoika! Samoin yhtä hammasta vailla! Ei yhtään haittaa! Hyvää toipumista sulle.

  VastaaPoista
 6. Hahaaa, ihana tuo viimeinen kuva. :D Ootteko kokeillut peittää koppaa kankaalla? Meillä Anni on iän myötä alkanut ärsyyntyä kopassa kulkemiseen, mutta nykyään peitän kopan vanhalla lakanalla ja kissa pysyy vähän rauhallisempana.

  VastaaPoista
 7. En ole uskaltanut peittää, sillä kerran Mauno on oksentanut kun matkasi autossa niin ettei nähnyt ulos. Luulen ainakin, että sillä oli yhteys oksuun.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!