Uupunut hammaspuoli

Huhhuh, olipa meillä ilta!

Mauno oli pirtsakkana kun päästiin kotiin ja sama vauhti jatkui puoleenyöhön. "Pirtsakka" on ehkä turhan vaatimaton sanonta, lähinnä kyseessä oli hyperaktiivisuus. Ennen operaatiota keskusteltiin lääkärin kanssa siitä, että edellisen kerran (hammaskiven poisto) jälkeen Maunolla oli herääminen tosi vaikeaa, se oli koko illan ihan tokkurassa ja oksenteli vielä puoleenyöhön asti. Sen vuoksi mietittiin eri lääkettä, mutta todettiin, että jokaisella kerralla on annettu samaa ja sama annos, joten turvallisinta on pysyä samassa, mutta annetaan myös heräte ja pahoinvointilääke. Sekä tietysti kipulääke, mutta se nyt olisi annettu joka tapauksessa, kun kerran hammas on poistettu. Lisäksi henkilökunta otti varuiksi paketin Nutriplus-ravintogeeliä, jos suu on liian kipeä syömiseen, kuten hammaskiven poiston jälkeen, kun Mauno ei syönyt yli vuorokauteen.

No, kotiin tultuammehan Mauno paineli ensiksi suoraan ruokakipolle, ja saikin pehmeää kastikeruokaa, koska oli ihan hereillä. Täysin poikkeuksellisesti se ei sen sijaan käynyt Epun kimppuun vaan ignoorasi Pöpinkäisen ihan täysin. Tätä ei koskaan ole tapahtunut lääkärikäynnin jälkeen. On ihan sama kumpi käy lääkärissä, vai molemmat, varmaan on että Eppu haisee Maunon mielestä pahalta, ja saa siis turpiinsa (ei hätää, Eppu painaa 2 kg enemmän, joten kirppu niskassa ei varsinaisesti saa tuhoa aikaan). Ei eilen. Ei koko iltana yhtään suhaustakaan. Eppu oli kuin ilmaa.

Sen sijaan Mauno keskittyi ravaamiseen, huutamiseen ja eteisen oven rämppäämiseen. Nyt oli todellinen lumileopardi vangittu sisään ja koko naapuruston oli saatava asia tietoonsa. Huuto oli kovaa, syvää ja matalaa. Ovea kaivettiin irti saranoiltaan. Loppuaika ravattiin kuin häkkitiikeri. Yön lähestyessä henkilökunta alkoi menettää hermojaan ja mietti jo, pitäisikö lähihotelliin soittaa olisiko vapaita huoneita... tai jos omistaisi teltan, se olisi varmaan jo pystytetty pihaan.

Onneksi henkilökunnan vetäytyessä yöpuulle puolilta öin myös Mauno teki saman ja kaivautui valtavan rakastavaisena henkilökunnan kainaloon. Puskuissa oli voimaa ihan eri tarmokkuudella kuin normaalisti, Mauno kun on sellainen hienovarainen sipaisija. Hienosäädössä oli siis pientä heittoa. Yölläkin henkilökunnan vieraillessa toiletissa Mauno puski hulluna. Aamulla henkilökunnan herätessä pojat nukkuivat sylikkäin jaloissa. Sinne jäätiin henkilökunnan noustessa ja pojat pötköttelivätkin kaikessa rauhassa puoleen päivään asti. 

Mauno sai kipulääkkeen puolilta päivin, on vähän käppäillyt ympäriinsä, leikattiin kynnetkin, käynyt vähän huutelemassa keittiön avoimen ikkunan ääressä, mutta pääosin pötköttelee.


Kamera ei ihan pysynyt perässä tarkennuksen kanssa, mutta näin komea kolmihammashymy meillä on nykyään.


No niin, häivy, nukuttaa.


Vielä on kokeilematta hampaan paikan huuhtelu vedellä, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Muuten näyttää aika hyvältä.

Kommentit

 1. Maunolla on vähän vauhtia sitten ollut :D Joko on rauhoittunut?

  VastaaPoista
 2. Kyllä, luojan kiitos. Alkoi olla illalla jo pinna hieman kireällä. :D Hampaan paikka on huuhdeltukin ja nyt Mauno torkkuu päikkäreillä. Ulos olisi pyrkyä edelleenkin, mutta sillain normaalilla tasolla.

  VastaaPoista
 3. Se on niin hämmentävää pienelle kissalle, ensin lähtee taju ja sitten kaikki on ihan outoa kun herää. Vaan olet sä Mauno aika persoona ja sun hampaat on edelleen tosi komeet. ;)

  VastaaPoista
 4. Ei se kauneutta vähennä, että hammas vietiin. Paitsi ehkä vähän silloin kun on suu auki, mutta ehkä se on vain persoonallista.

  VastaaPoista
 5. Semmonen kemiallinen kokeilu, eikä tarvinnut edes kulkea Piritorin kautta. Varsin erikoista meinikii :-) Huippulaukaus kolmikulmaherrasta.

  VastaaPoista
 6. Ohhos - onpas siellä ollut menoa ja meininkiä;) Meillä oli Viirulla kilpirauhaskontrolli ja tyytyi vain sen jälkeen tekemään tupatarkastuksen pienen jupinan säestyksellä. Hammaskiven poisto on edessä vielä kesällä. Huh huh!
  Ihania kesäpäiviä noiden hurmureiden kanssa♥

  VastaaPoista
 7. Luulen kyllä että Maunon huutelu kuului Piritorille asti, vaikka ihan toisessa suunnassa käytiin. Mutta onneksi tänään on nukuttu melkein läpi koko päivän, vähän on huudeltu ikkunassa.

  Henkilökunta käväisi viemässä roskat ja kaupassa ja kuunteli roskiksilta, että mitä joku mies selittää kovaan ääneen ulkona. Käännyin katsomaan ja kas, siellähän se jotain selitteli meidän ikkunan alla, vissiin Maunon kanssa keskusteli. Huoh.

  VastaaPoista
 8. Tosta miehestä olis pitäny saada videotallenne :D
  Paranemisia Maukalle, on tainnu pojalla olla vintti sekasin !

  VastaaPoista
 9. Tänään kuulin myös pihalla tutulta naapuritalosta, että "kuulin kun kissat huusi". Öh, naapuriTALOSTA. Kissa, ei kissat.

  VastaaPoista
 10. Hehe, Mauno kasvattaa mainetta!

  VastaaPoista
 11. Hyvinhän teillä on mennyt :) Me lähdetään hu luultavasti kulmurin poistoon...katsotaan, mitä kuvat ja ell sanovat. Hurjalta tuntuu - Leijona Leo menettää hambinsa :( Teillä on kuitenkin sama mennyt niin hyvin, että vähän helpotti palveluskunnan pelkoa :)

  VastaaPoista
 12. Hyvin meillä on mennyt. Pieni nirhauma on edelleen ylähuulessa, koska aika ajoin huuli jää edelleen väärälle puolelle alakulmuria, mutta se ei enää punoita ja varmaan siitä ajan kanssa rauhoittuu.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!