Hortonoomi Kekki tekee yrityskäynninMaunolla oli taas jänskä-pänskä-päivä. Se pääsi puoleksi päiväksi mukanani töihin. Jouduin tulemaan puolilta päivin käymään kotona päästämään sähkömiehen sisään korjaamaan hajonnutta antennirasiaa ja koska homma ei tullut valmiiksi ennenkuin jouduin lähtemään töihin, nappasin Maunon mukaan. Ei tarvinnut jättää sitä kahden uppo-oudon miehen kanssa, se tunki nokkaansa avoimeen pistorasiaan ja sen lisäksi bonuksena tuli vähän treenausta matkustukseen, outoihin paikkoihin ja ihmisiin. Onneksi työpaikkani on eläinystävällinen toimisto, koiria siellä on useinkin, mutta Mauno taitaa olla ensimmäinen kissa.

Matka kopassa ratikassa oli perinteistä huutoa aluksi, mutta loppumatkasta jo rauhallisempaa. Toimistolla jäimme ensin respaan ihmettelemään ja Mauno pääsi pyörimään fleksissä ympäriinsä. Omassa huoneessani se sai ensin olla fleksissä, koska jouduin hetkeksi palaveriin, ja sinä aikana se olikin kieputtanut itsensä lahjakkaasti pöydänjalkojen ympäri ja onnistunut irrottamaan toisen valjaiden remmeistä. Sen jälkeen kävimme sylissä moikkaamassa muutamia työkavereita ja sulkeuduimme raolleen teljetyn oven taakse huoneeseeni. Minä tein töitäni ja Mauno tutki ympäristöä. Teki jopa pissat matkavessaan (foliovuoka ja kissanhiekkaa). Kun ympäristö (erityisesti kasvit) oli tutkittu, se kiipesi syliini ja rupesi nukkumaan. Siinä vaiheessa sai ovenkin avattua ja työkaverit pääsivät hoitamaan asioita kanssani, Mauno vaan nukkua posotti sylissä. Ja tietysti vierailijoita piisasi. Kotimatkalla ensin huudettiin pikkuisen, mutta suurin osa matkasta sujui oikein rauhallisesti kopassa. Kotona äkkiä ruokakupille ja sitten parin tunnin unet aivan rättipoikkiväsyneenä jaloissani.

Mauno on kyllä mainio matkamies. Uusiin ihmisiin ja paikkoihin tutustutaan reippaasti ja uteliaasti pitää päästä joka nurkkaan. Uuteen paikkaan, työhuoneeseeni, sopeuduttiin nopeasti ja sitten vaan unta palloon. Sama juttu oli näyttelyssä. Ensin pientä tutustumishyörinää häkissä ja sitten unta. Ja pissatkin matkavessaan! Vau!Kommentit

 1. On se reipas olento, voi hyvänen aika! :-)

  VastaaPoista
 2. Mauno osaa käyttäytyä upeasti! :) Meillä on ihmisillä välillä koiria mukana työpaikalla - Kollo aiheuttaisi varmaan kaaoksen siellä, kun vieras paikka hämmentäisi ja se pyrkisi ulos rakennuksesta. Vein sen kerran lomalla käymään työpaikalla ja Kollo halusi vain koko ajan ulos.

  VastaaPoista
 3. Joo, Mauno osaa kyllä olla reissussa, uteliaisuus voittaa jännityksen. Kopissa reissaaminen ei ihan vielä miellytä ja uudetkin ihmiset mielellään vaan haistellaan ja protestoidaan jos ne kopeloi, joten niitä vielä harjoitellaan, mutta muuten Maukka kyllä sopeutuu uuteen paikkaan ennätysnopeasti.

  Meilläkin yksi koiraihminen tuli sanomaan että onneksi hänen koiransa ei sattunut mukaan, olisi ollut täysi härdelli (mäyräkoira). Mä olen vähän sitä mieltä (jääränä), että jos ei kukaan ilmoita etukäteen tuovansa koiransa, niin ei munkaan tarvitse ilmoittaa tuovani kissan - jos sattuvat samaan aikaan niin katsotaan kumpi lähtee kotiin... Maunolla on ihan yhtä suuri oikeus olla siellä kuin kenellä tahansa koirallakin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei tullut pentuja, tuli tonttuja!

Ruokaa kotiintoimituksella, osa 2