Nice Boy Mauno

No niin, ensimmäinen näyttely on koettu ja hengissä selvittiin, vaikka vähän väsyneinä.

Mauno oli tosi kiltisti koko päivän, nukkui suurimmaksi osaksi. Pieniä protestiääniä tuli tuomarin käsittelyssä, mutta pitäähän sitä nyt saada kommentoida kun kopeloidaan. Pöydällä oli vähän hämmentävää olla, mutta kyllä se siitä. Oma häkki oli paras paikka, siellä oli turvallista köllötellä.

Tuomarina oli ranskalainen Yan Roca-Folch, joka höpötteli mukavia ranska-englanniksi ja kirjoitti täysin mystisen arvostelusetelin. Tuomarointi meni isolta osalta Rehema-siskon kanssa vertailuksi (ainoat maut näyttelyssä).Maunolla oli kauniimpi turkki, parempi rakenne ja paremman väriset silmät. Mutta se knikki - what a pity. Siitä sitten rangaistiin, odotetusti, ja arvosana oli VG, very good. Tuomari kyllä lupaili, että kastraattien sarjassa, Mauno tulee olemaan "winner", kun siellä knikillä ei enää ole väliä. Katsellaan.

Siskolikka taas oli hännänmitan parempi, ei juuri muussa kuin profiili oli kuulemma kauniimpi. Ja se häntä. Eli Rehema sai EX1 ja pääsi tuomarin valintaan, jonka sitten hävisi kartusiaani-naaraspennulle.

Ja tässä sitten arvosteluseteli eli kirjallinen arvio, jos ei kyllä erkkikään ota selvää (klikkaamalla isommaksi). Saa esittää arvauksia - pitäisi olla englantia, mutta seassa taitaa olla myös ranskaa. Paljon on ex:iä eli excellentejä.Tyyppi: en ymmärrä kuin sanan OK
Pää: ex jotain, ex jotain profiilista, ex jotain
Silmät: ex jotain, ex colour
Korvat: ex jotain
Turkki: Super jotain blaa blaa blaa, ex spotted, belly spotted, ex jotain (contrast?)
Häntä: ex longeur? (pituus), but a jotain (knikki) at the end
Kunto: ex jotain
Yleisvaikutelma: nice boy

Nyt me vain köllötellään täällä väsyneinä, Mauno jaksoi vähän leikkiä kun tultiin mutta kellahti sitten ruuan jälkeen nukkumaan. Toivottavasti jaksetaan nukkua koko yö sikeästi, huomenna onkin Maukalla yksinäinen päivän kun piipahdan Tampereella sukuloimassa. Ja siitä sitten alkavatkin yksinäiset päivät kun menen maanantaina 5 vkon loman jälkeen töihin (kumpaakohan ahistaa enemmän?).

Kommentit

 1. Onneksi olkoon Maunolle ja henkilökunnalle hienosta suorituksesta. :c) Maunolla oli kyllä ainoa oikea asenne: kauneusunia vedetään niin pitkään kuin saadaan.

  Tuomarihan toisteli "what a pity" varmaan 20 kertaa arvostelun aikana. Harmin paikka.

  Tuosta lappusesta, tyypin kohdalla eka sana on "petit", sen jälkeen tyssää ranskan arvelutaitoni.
  Pää: expressie ex, profiili jotakin.
  Silmät: ex placing? ex color.
  Korvat: ex placing?
  Turkki: super cond? ex tip? color, ex spotted jne.
  Kunto: ex health?

  VastaaPoista
 2. Voisikohan tuo profiili olla "dull"?

  VastaaPoista
 3. Ensimmäiset näyttelyt ovat aina jännittäviä! Muistan aina ensimmäisen rotukissanäyttelyn. Aika moista menoa...saatiin monta kertaa kysyä neuvoja. Joskus väärässä paikassa joskus väärään aikaan jne. :P

  VastaaPoista
 4. Onnittelut ensimmäisestä näyttelystä. Siitä se ura urkenee! :)

  VastaaPoista
 5. Noo, tiedä nyt tuleeko tästä uraa, kunhan käytiin kuuntelemassa...

  VastaaPoista
 6. Onnittelut ekasta näyttelystä! Mauno pärjää varmasti mainiosti, kun työt alkavat - nukkuu ja leikkii päivät kissamaiseen tapaan. :)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut näyttelystä! Me olimme siellä myös Siperiankissamme kanssa. Kävin itseasiassa Rehemaa ihastelemassa ja rodusta kyselemässä. Olisinpa älynnyt, että Maunokin oli siellä. Nuo arvostelusetelit ovat kyllä usein niin siansaksaa, että vain arvaamalla voi saada jotain tolkkua.

  VastaaPoista
 8. No voihan. Me oltiin Maunon kanssa siinä ihan muutama koppi Rehemasta "keskelle" päin, eli ihan lähellä. Rehema on tosi ihana pikkutyttö, niin paljon pikkuisempi kuin skrode-Mauno, nopeasti ne tytöt jäävät pojista jälkeen, vaikka pentulaisina ovat saman kokoisia. Toivottavasti sekin löytää pian oman kodin, jospa vaikka näyttely olisi tuottanut jotain tulosta...

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia Maunosta! Mäkin otin pari kuvaa Maunosta sieltä näyttelystä ja kuvat löytyy sivulta www.jennyngalleria.tk . Ei nää varmaan sun kuville vedä vertoja, mutta silti. Siellä on Rehemastakin muutama kuva :)

  VastaaPoista
 10. Kivoja kuvia, kävin kurkkaamassa. Mulla oli parempiakin siitä näyttelypöydältä, mutta kun niissä näkyi meikäläinenkin niin en niitä tänne julkiseen levitykseen pistä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei tullut pentuja, tuli tonttuja!

Ruokaa kotiintoimituksella, osa 2