Kuuriluonteista


Kokeiltiin matokuuria, josko se auttaisi löysään vatsaan ja piereskelyyn. Tabut jauhoin ruuan sekaan ja menivät komeasti ilman mitään ihmettelyjä. Vaan piereskely jatkuu...


Palmua suihkutellessani tein löydön. Luulin että ne jo useampi viikko sitten löytämäni riivityt palmunlehdet olivat tosiaan riivitty repimällä, mutta ne taisikin olla syöty... nätisti tehty kukka. Voisi tietysti siinäkin olla syy vatsavaivoihin (hoidossa ollut Ramseshan oksenteli syötyään palmua ja palmu pantiin pakettiin), mutta kun en ole nyt nähnyt Maunoa pitkään aikana palmun kimpussa, en sen jälkeen kun valelin sen sitruunamehulla. Palmun siis.

Kommentit

 1. Oletko kokeillut kasvattaa Maunolle ruohoa? Meillä loppui huonekasvien jyrsimiset siihen paikkaan, kun viljelin kissanruohoa.

  VastaaPoista
 2. En ole vielä viljellyt. Mauno ei sinänsä ole ollut kiinnostunut kasveista syömismielessä, palmukin on ollut enempi kiipeilypuuna ja pitkiä kahisevia lehtiä on räplätty, mutta en ole saanut sitä kasvien syönnistä kiinni. Ne aiemmin löydetyt lehdetkin oli riivitty irti, eli enempi sitä näytti kiinnostavan leikkiminen kuin syöminen.

  Ulkona se syö jonkun verran aina ruohoa.

  VastaaPoista
 3. Ruohoa kannattaa laittaa kasvamaan, useimmat kissat tykkään, ja se tekee hyvää vatsalle. Tuo kaasuttelu saattaa johtua ruokavaliosta. Mitä Mauno syö?

  Terkuin kissin omistaja, joka on blogisi päivittäinen lukija nykyään, :).

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Täällä ollaan myös taisteltu vajaan vuoden ikäisen tyttökissan löysän vatsan kanssa: soitin jo hätäpäissäni eläinlääkäriinkin ja kyselin pitäisikö tästä huolestua. Lääkäristä sanoivat, että erityisesti pentukissoilla tämä on yleistä ja sitä voi koettaa lääkitä maitohappobakteerilla, jota saa apteekista. Olen myös kuullut, että gefilus-piimä voi auttaa. Kokeilimme itse tuota maitohappobakteeria ja vaihdoimme kuivamuonan herkkävatsaisille: iloksemme maha näyttää toimivan ainakin ajoittain jo vähän vahvempana :) Vanhemmalla kissallani tällaista vaivaa ei ollut pentuna, siksi kai huolestutti tavallista enemmän.

  Kiitos muuten aivan mielettömän ihanasta blogista: tätä tulee seurattua lähes päivittäin! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei tullut pentuja, tuli tonttuja!

Ruokaa kotiintoimituksella, osa 2