JuhlahumuaMeillä oli eilen täällä illan päätteeksi pieni kakkainsidentti. Mauno meni kakkakoppiin ja sieltä kuului mölinää ja hyörinää (molemmat ihan normaalia) ja hirveän kauan kaapsuttelua. Kaapsis ja kaapsis, tömps, kaapsis ja kaapsis. Loputtomiin. Sitten sieltä ampaisi ihmeellisesti kepsutteleva Maukulainen ulos. Ihme pukkihyppelyä ja pompahtelua ensin eteiseen, sieltä kautta keittiöön ja sieltä olohuoneeseen.

Olohuoneessa sitten persuuksien hinkkaamista mattoon (just siihen, kiitos). Matolle jäi narun näköinen asia ja ajattelin jo että se on syönyt jotain lankaa tai vaihtoehtoisesti siinä on piiiiiiiitkä mato. Hain paperia ja ongin rusetin siihen - RUOHOA. Oli sitten vissiin jäänyt perskarvoihin kiinni ja se pisti pomppimaan.

Sitten putsattiinkin mattoa ja lattiaa ettei jää hajuja. Ihmettelin kun edelleen haisi. Syykin selvisi: vatsa on ollut löysällä ja siinä tohinassa oli sitten pöksyihinkin jäänyt kakkelia. Eikun pesulle.

Pesu sujui helposti, Maukka asettui oma-aloitteisesti kerälle pesualtaaseen ja minä pesin pesulapulla pöksyä ja Mauno avusti kielellä. Kuivaus froteepyyhkeellä ja menoksi.

On se vaan helppo kissa.

Välillä.

Kommentit

 1. Voi ei! Ihana Mauno ja niin kiltisti tuolla altaassa, meillä ei onnistuisi ikipäivänä! Pitänee tässä joku päivä tilata teiltäpäin lisää huopahiiriä, meille tuli toinen kissa :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta tulokkaasta! Ehkä meillekin joskus tulee Maunolle kaveri.

  Ja toi allas on sen mielestä ihana paikka, pervo. Ei ollut millänsäkään vaikka hanasta päästin vettä vanulappuihin ja sitä vähän valui tuonne sen selän puolellekin. En silti välttämättä olisi kovin innostunut ajatuksesta joutua pesemään se kokonaan...

  VastaaPoista
 3. Haha, mainio kuva. "Mitään ole koskaan tehnyt, olen piän ja viaton kissi."

  Mikähän noissa matoissa muuten on? Jos on maha ruikulilla tai yrkki tyrkkää, miksi aina pitää mennä siihen matolle? Ja vaaleimpaan kohtaan - mieluiten keskelle mattoa?

  VastaaPoista
 4. Eiks Maunolla kuivu silmät päähän ku sillä on aina tuo who-me?-katse :-D

  VastaaPoista
 5. Mun emännällä on aina näkemisen arvoinen ilme, kun hinaan välillä itseäni pitkin mattoja ja lavuaariakin. :D Silleen etutassuilla vauhtia antaen. Ja raitoja syntyy. Mulla meni joku päivä sitten pakki löysälle ja jouduin lahjoittamaan raksuja kahdelle tutulle kissalle, kun ne raksut eivät sopineet mun pakille. Mauno, olet selvästi keksinyt miten asiat pitää oikeaoppisesti hoitaa, vaikka siitä joutuukin pesulle. Kollo

  VastaaPoista
 6. Mauno ottaa sitten vastineeksi aina kauneusunet (siksi se on niin valtavan kaunis...) niin saa silmätkin lepuutusta.

  Luulen, että tuohon mattojuttuun on selitys se, että se on pitävä pohja ykätä, kivempi kuin liukas lattia. Ja tietysti kivempi raaputtaa sitä persettä, eihän tommoseen liukkaaseen lautalattiaan mitkään kikkareet tartu.

  Maunolla on vatsa vähän löysällä ollut eikä me meinata millään löytää sellaista ruokaa mikä sen pitäisi kovalla. Ei nyt ripulia, mutta sellaista melkoisen pehmeää. Ja piereskelee. Kana on selvästi sellainen mikä pierettää, se me on yritetty jättää aikalailla kokonaan, mutta nyt sitten tuli noista tonnareistakin ruikkua. Huoh. Raksuna on tällä hetkellä Virbacin penturaksu, pitäis olla vatsaystävällinen mutkun se tässä on vaikeeta kun ei tiedä tuleeko se raksuista vai märkäruuista vai mistä.

  VastaaPoista
 7. Oooh! Pikkutyttönä pesin kanoja mäntysuovalla, eikä ne olleet ollenkaan yhtä kiltisti kuin Maukka:) Nahkamuniakin rontit pökäsivät viikon sen jälkeen. Minä taas sain isosiskolta huutia...

  No mut, heinä pepussa ei ole täälläkään mikään kiva juttu. Samaa tohinaa, mutta ulkona, puistossa. Joskus toivois wc-paperirullaa taskuun... 8-)

  VastaaPoista
 8. meillä pikkuneitien muutaman viikon löysämahaisuus loppui, kun madotin tuhdisti. Mites Maunon madot?
  Paijatusta pikkumiehelle, on se vaan söpö :-)

  VastaaPoista
 9. Madot on ollut kans mielessä kun noita vatsaongelmia vastaan on taisteltu. Lapsuudenkodissa on just ennen lähtöä viimeks madotettu, eli siitä on kohta 2 kk ja olen ajatellut että alkais varmaan olla aika...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Ei tullut pentuja, tuli tonttuja!

Ruokaa kotiintoimituksella, osa 2