Nukku-Mauno vaeltaa

Koko sen ajan mitä Mauno on luonani ollut, se on nukkunut yöt joko jaloissani tai sohvalla tai jossain muualla olohuoneessa (tai mistä minä sen tiedän).

Nyt jostain syystä se on lauantaista lähtien tunkenut itseään kainalooni ja nukkunut koko yön mahdollisimman lähellä. En tiedä mikä se syy on. Arvaan syyn alkulähteen: hankin lauantaina ilmankostuttimen, joka on öisin päällä puhisemassa viileää höyryä sänkyni vieressä. Luulisin, että se on se muutostekijä, koska muutos tapahtui samalla ja on ollut hyvin selkeä.

Mutta miksi, sitä en tiedä. Onko viileä, raikas höyry kivaa ja sen lähelle pitää päästä? Vai onko makuuhuoneessa sen verran viileämpi, että kainaloon pitää päästä? Olohuoneessa olisi kyllä sama lämpötila kuin ennenkin, jos se on lämmöstä kiinni. Tai jotain muuta mitä en keksi. (Ja siis olohuone on suoraan makuuhuoneen vieressä, niiden välissä ovat vain pariovet, jotka ovat yleensä auki, joten kaukana olohuone ei ole, suora näköyhteys on olemassa.)


Lyhyitä päikkäreitä otetaan sohvalla jaloissani, nojatuolissa, makkarin matolla, kirjahyllyn päällä, sängyssä... Yleensä joku paikka on hetken aikaa suosikki, sitten paikka taas vaihtuu. Usein myös tiettyyn aikaan otetut unet vaativat tietyn paikan. Päivä-päiväunet sängyn jalkopäässä (siellä on usein lämmin kuoppa kun tulen töistä kotiin), alkuillan päikkärit jaloissani sohvalla, myöhäisillan pikaunet kirjahyllyn päällä...

Ja tietysti joskus nukutaan sylissä tai kylkeni päällä, jos makaan sohvalla. Sylissä ei usein viihdytä kovin kauaa, siinä otetaan alku-unet ja sitten kömmitään jalkoihin. Kylkirullalla sen sijaan viihdytään pidempäänkin, tuntikin, jos henkilökunta jaksaa maata valaana telkkarin edessä. Liikahtelua tietysti katsotaan pahalla silmällä.

Kommentit

 1. Sitä pelottaa se litisevä huriseva laite, ja se tahtoo siks mamman kainaloon.

  VastaaPoista
 2. No ei se kyllä näytä sitä (tai muutakaan) pelkäävän ja siksi toisekseen jos pelkäisi niin varmaan pysyttelisi kauempana, eikä tunkisi lähelle. Siis laitetta. Kissa ei ole oikein sellainen, että hakisi omistajasta turvaa, se on enempi koiran ominaisuus (laumanjohtaja jne). Kissa menisi sängyn alle piiloon tai juoksisi pois...

  VastaaPoista
 3. Tutkimattomia ovat kissan sielun tiet.

  VastaaPoista
 4. Hei Mau, mekin vaihellaan nukkupaikkoja aikastes paljon! Siks meillä ei olekaan "omaa petiä" missään, kun meidän petejä on joka puolella, hehe :-)

  VastaaPoista
 5. Meillä taas ei kelpaa kissaherran nukkumispaikaksi kuin ihmisen syli (jos ihminen istuu) tai ihmisen vatsa/kainalo (jos ihminen nukkuu). Satunnaisesti voi nukkua lampaan sylissä eli tuolissa lampaantaljan päällä, jos ihminen on ensin lämmittänyt taljan. Asuukohan meillä lellivauva? Silloin kuin lellivauva on yksin, hän arvelujemme mukaan nukkuu omassa pahvilaatikossaan keittiössä pöydän alla.

  VastaaPoista
 6. Myöskään meillä ei yönukkumapaikaksi kelpaa muu kuin ihmisen syli tai oikeastaan Nemon pitää nukkua ihan naaman edessä. Tiedä sitten miksi. Meidän kolmen viikon kokemuksen jälkeen tuntuu, että kissa todellakin hakee omistajasta turvaa, ehkä Maunokin on ruvennut ymmärtämään kuinka kivaa onkaan olla ihan toisen lähellä :)

  VastaaPoista
 7. Onkos se ilmanpuhdistuslaite toiminut hyvin? Meidän uusi kissi tykkää nukkua yöt kainalossa ja möyriä peiton alla. Ehkä tuo liittyy pentuaikaan,että hakee läheisyyttä ja turvaa. Varsinkin kun sen turvallisia yöunia uhkaa vanhempi kissi, joka kiusaa sitä osoittamalla, kuka on jätkä talossa.

  VastaaPoista
 8. Vähänkö siistiä tuo kissanelämä, päiväunia vaan pitkin päivää milloin missäkin lämpimässä kolosessa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!