Vessaprotestantti


Tänä viikonloppuna on eletty jännittäviä vessahetkiä. Entinen koppero muuttui cabrioletiksi. Kokeilemme nyt vessaa olohuoneen sijasta kylppärissä.

Siirtoon on parikin syytä. Ensinnäkin Mauno on kasvanut niin isoksi ja ennenkaikkea korkeaksi, että pitkäjalkaisena sen on vähän ahdasta toimittaa tarpeensa kopperovessassa. Tätä se on osoittanut tulemalla asioille heti kun kantta nostetaan siivotessa. Toisekseen, henkilökunta ei varsinaisesti tykkää sekä hajujen että pölyn hengittämisestä olohuoneessa ja ehkä vessan kosteampi ilma auttaa ainakin pölyyn.

Syy alkuperäiseen olohuonesijoitukseen on ollut se, että kylppärissä ei varsinaisesti ole hirveästi tilaa hiekkalaatikolle, henkilökunta pelkää sulkevansa vahingossa oven perässään, hiekka muuttuu ikäväksi savilietteeksi kostealla lattialla ja koska vessassa on lattialämmitys, oven auki pitäminen ei ole sähkötaloudellisesti kovin edullista.

Koska varsinaisessa koppivessassa alakoppa on edestä varsin matala ja Mauno innokas feng shui -hiekkasisustaja, oli pakkko hankkia myös uusi koppa. Jospa nuo pienet laidat pitelisivät kuopsutettua hiekkaa hieman sisällään, matto kerätköön suuremmat ylilyönnit. Laatikko on kyullä hieman pienempi pinta-alaltaan kuin vanha, jota Mauno hieman ihmetteli.

Ensin pidettiin vanhaa pohjalaatikkoa vanhalla hiekalla vessassa. Se kelpasi heti, heti tehtiin merkkauspisut. Tänään sitten siirrettiin vanha hiekka uuteen laatikkoon. Katsotaan miten uusi laatikko alkaa kelpaamaan, Mauno kyllä protestoi parkkeeraamalla vanhaan, pestävänä olevaan laatikkoon... Ei sentään lirauttanut sinne.

Kommentit

 1. Meillä ankka vartioi että vessanovi ei mene kiinni. Ankka on myös helppo siirtää ja pois ja takas jos joku haluaakin sulkea oven.

  VastaaPoista
 2. Meillä on ovistoppari välissä, kun kunnolla nykäsee se antaa periksi niin, että oven saa kiinnikin.

  Jos kissa on innokas kuopsuttelija kannattaa leikata vanhasta katollisesta vessasta katto pois. Näin saa korkeat reunat, mutta ei katon tuomaa ahtautta. :)

  VastaaPoista
 3. Heippa Sitruuna & Mauno,
  ja kiitokset huippuhienoista blogeista teille molemmille :-)!

  En malta olla kommentoimatta tähän hiekkalaatikkoaiheeseen: oletteko testanneet "kristallihiekkaa", jota saa eläinkaupasta tai ihan marketistakin (esim. Best Friend Fresh & Easy-tuotemerkillä)? Meidän kissakaksikkomme hyväksyi puolisen vuotta sitten uuden "hiekan" ihan mukisematta, ja henkilökuntakin on ollut tuotteeseen oikein tyytyväinen: kristallihiekka ei nimittäin pölise eikä liejuunnu kylppärin lattialla samalla tavalla kuin normaali kissanhiekka. Ja hinta-laatusuhdekin on ihan kohdallaan, ainakin tuossa BF:n hiekassa.

  Testatkaahan joskus, jos se sopisi vaikka Maukallekin! Ja iloista joulunodotusta teille molemmille :-)!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan!

  Me saatiin tuota kristallihiekkaa kokeilupussi, mutta ei uskallettu kokeilla kun kaverillla oli samaa testissä ja kokemus oli ihan karmea. "Hiekka" kulkeutui kaikkialle ja tahmasi koko kissankin niin että se joutui pesuun ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
 5. Oi voi!! Meillä kokemukset ovat tähän mennessä tosiaan olleet vain ja ainoastaan hyviä. Sitä pyöreän mallista "hiekkaa" on tosin joskus vierinyt pitkin lattiaa neitokaisemme tarmokkaan kauhomisen seurauksena. Mutta rakeisemman version (esim. BF:n) kanssa vastaavia ongelmia ei ole ollut, ainakaan toistaiseksi.

  Kiitokset vielä mukavasta blogista - on ollut hauskaa seurata täällä nuorenherran kasvuvaiheita! Ja tietysti rapsutuksia Maukalle :-)!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!