Herkkuuu-aaa on siinä monenlaista - no, ei niin kovin monenlaista...


Henkilökunta teki juuri toissailtana Eppulille pakkaseen lihasekoitusta. Nautaa, possua ja sydäntä (possun). Ravitsevaa lihaa nuorelle kasvavalle jantterille. Ja Maunokin tykkää aina välillä käydä vähän nävertämässä, erityisesti sydäntä, jos Eppu ei putsaa lautasta sekunnissa.

Jäihän siitä toki vähän jääkaappiinkin, heti syötäväksi, ettei vaan pakkaseen.


Mutta sitten tulikin mutka matkaan. Maunolla oli taas tassu tulehtunut, joten eikun vetskulle kävi matka. Koska koepalasta viimeksi selvisi, että tulehdus oli sekundäärinen oire ja pohjalla on allergiareaktio, tuli nyt sitten tulehduksen taas toistuessa määräys dieetille. Maunon ruokavalio sisältää nyt vain teollista allergiaruokaa sekä lihasta possua. Koska pojat usein käyvät toistensa kupeilla närppimässä, jos oma ei miellytä, tarkoittaa se sitä, että sama koskee myös Eppua. Tosin niinpäin, että Eppu on sitten pääosin possulla (joka ei tietenkään ole Epun lempparia) ja saa sitten teollisena mitä Maunokin. Ihanan edullista. Ja vaihtoehtojakaan ei juurikaan ole. Kana-riisiä ja ankka-riisiä, joka sekin on pateeta, eli tuskin kelpaa Maunolle, mutta kokeillaan.

Maunon ilme on lievän huolestunut. Tässäkö on sapuskat jatkossa?!?


Tällä kertaa tassu ei ollut vielä tulehtunut, joten ei tarvitse syödä jälleen yhtä antipojoottikuuria. Nyt tuli vain kortisoonia piikkinä persuuksiin. Ei tarvinnut edes humauttaa, ihan hoideltiin homma selvinpäin. Mauno sähisi, ulisi ja murisi, mutta sitkeästi vedettiin homma loppuun ja henkilökunta ja vetsku selvisivät ehjänä.

Kommentit

 1. No höh! Onko suunnitelma myöhemmin lisäillä Maunon ruokalistalle muutakin, vai tuliko patee-tuomio loppuelämäksi? Noita ihanan kalliita erikoisruokia monet tuntuvat tilaavaan Nutrecarelta (www.nutrecare.co.uk) Omaa kokemusta ei kyllä ole, enkä valikoimastaakaan mitään tiedä.

  VastaaPoista
 2. Ei huolta kaverrrrit! Toisen kupilta on ihan helppo käydä närppimässä! Ihmisen katse ei tarvii väistyä kuin hetkeksi tai huomio herpaantua muuten vain, niin viuh vaan! Kokeilkaa, opitte sen kyllä nopsaan! Meiltäkin se onnistuu joka päivä vaiks ihminen tiukistelee aina samasta asiasta.

  VastaaPoista
 3. Nutrecare passaa meille ihan hyvin. Havaittiin perilletoimituslogiikassa kuitenkin paska juttu: kukaan Posten Logistikilla tai Matkahuollossa (jotka perilletulosta vastaavat) ei katso karttaa, vaan paketit toimitetaan vain johonkin samalla postinumeroalueella olevaan Siwaan tai Valintataloon. Meinaten sitä, että paket voi päätyä parin kilometrin päähän vaikka S. tai V. olisi omalla takapihalla!!! Vähänkös pännii sitten autotonta.

  Kyllä, on soiteltu. Ei voi mitään, karttoja ei ole niissä maailmoissa.

  VastaaPoista
 4. Toki myöhemmin pyritään lisäämään tavaraa listalle, ja sitten tutkaillaan mikä kutkaa ja mikä ei. Aikaavievä prosessi, jossa hermot on varmaan useasti koetuksella, ja kukkaro myös.

  Ja Nutrecare on meille jo tuttu, sieltä on raksut ollut aiemminkin.

  M&H, tarkoitus on, että molemmat syövät samaa, niin ei pääse närppimään naapurilta. Molemmat kun on niin hitaita syömään, paitsi Eppu joskus, että henkilökunta ei ehtisi ikinä töihin jos pitäisi jäädä tarkkailemaan kuka syö mitä. Maunolla kun voi olla ruuat syömättä vielä silloinkin kun henkilökunta tulee takaisin töistä...

  VastaaPoista
 5. No onpas harmi juttu tämä tassun oireilu ja ruoka-aine allergia. Onneksi ei mitään sen pahempaa tai vaarallisempaa, vaikka toki oman aikanhan se viekin.

  VastaaPoista
 6. Voi rähmä. Teillä on siis allergisoivan aineen metsästys edessä? Vai noinkin voi allergia oireilla.. :/ Mites kananliha ja jotkut teolliset kanapurkit / kanariisipurkit (esim almo tai porta), toisiko ne vähän vaihtelua ruokavalioon?

  Meille ell mainitsi että naudanliha, äyriäiset (vai oliko kaikki kala) ja maito on kissoilla yleisimpiä allergisoivia proteiineja joita kannattaa epäillä ensimmäisten joukossa.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana kuva Maunosta, raasu on todella huolissaan ruokavaliostaan. Toivottavasti löytyy apu, tiedän kuinka inhottavaa on testailla ruokia, kun olen tässä pidempään itse potenut ihmeellisiä oireita, mitkä johtuvat eri ruuista. Kisulle on vaan vaikea selittää miksi näin nyt tehdään. -Sari

  VastaaPoista
 8. Ei, mitään muuta ei nyt saa syödä kuin noita nimenomaisia allergiaruokia ja raakalihasta possua. Kaikki muu on kielletty toistaiseksi. Jos kutina lakkaa, sitten aletaan lisäilemään vaihtoehtoja ruokavalioon.

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä Maunolle!! Meillä tehtiin vanhemmasta kissasta verikokeesta testi, josta ilmeni mille neito on allerginen. Olihan siinä listaa, siitepölyistä alkaen, ruoka-aineista kana, riisi, erilaiset kalat (katkis, rapu jne.) maito, porkkana... Täällä mietiskellään myös mitä nyt syötäis. Täytynee mennä tutkailemaan Nutrecaren sivuja. Mukavaa ja lokoisaa joulua sinne teidän sakille!!
  T. Kati ja britit

  VastaaPoista
 10. Toisaaltahan oli varmaan helpottavaa saada tietää mistä jalkavaiva johtuu varsinkin kun vielä joskus saa selville mille se rassukka on allerginen. Pidän peukkuja että se olisi joku helposti ruokavaliosta poistettava asia.

  VastaaPoista
 11. Voi voi Maunoa. :c/ Toivottavasti ei montaa kuukautta mene eliminaatiodieetin matkassa, on se aika tylsää kaikille talouden kissoille.

  Meillä siirryttiin Ramseksen vilja/maissi/soija-allergian takia Acanan raksuihin, joissa on 60% lihaa, mutta kun sekin pikkuhiljaa alkoi allergisoida, löytyi saman, kanadalaisen valmistajan Orijen, 75% lihaa, täysin viljaton, soijaton ja riisitön. Ja kuulemma luonnonmukainen. Paha paikka tosin, jos Mauno ja Eppu eivät raksuista niin välitä tai jos kyseessä on lopulta liha-allergia. Ja jos ei Almon ruoatkaan maistu... Tsemppiä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!