Mission Impossible

Egyptin mausta sanotaan, että se on älykäs. Ja osaa helposti esimerkiksi avata ovia ja laatikoita.

Tässä kohtaa Mauno on täydellinen epä-mau. Suljettu ovi on sille täydellinen Mission Impossible. Se ei edes yritä.


Yksi haasteellisimpia esteitä on makuuhuoneen ovi, joka yleensä on auki niin, että sen ja kakkakaapin väliin jää kulkuväylä (luukku kaappiinhan on seinänpuoleisessa päädyssä).

Mutta aina välillä käy niin, että ovi on leveämmin avoinna (ovet makuuhuoneeseen ovat itse asiassa pariovet) ja kiinni kakkakaapissa. Maunolla menee siinä kohtaa tassu täydellisesti suuhun. Miten päästä kakkakaappiin, kun tie on tukossa?

Avatako ovi tassulla ja tunkemalla väliin?

Ei.

Mauno ei edes yritä. Mutta onneksi se osaa kiertää esteet. Se hyppää kaapin päälle, menee päätyyn ja hyppää alas ja kiipeää kaapin sisään.

Sama takaisintullessa, vaikka ovi ei todellakaan ole raskas ja välistä olisi helppo tunkea läpi.

Niinkuin Eppu tekee, molempiin suuntiin. Se on bulldozer, joka menee läpi. Mauno on hienostunut herrasmies, joka kiertää esteen jälkiä jättämättä. Kyse ei siis, missään tapauksessa, ole älyn puutteesta...

Kommentit

 1. Hehe, kiharassa on vähän samaa vikaa. Vaikka ovi olisi ihan kunnolla raollaan, mutta siitä ei ihan mahtuisi läpi, koira jää oven taakse piippaamaan surkeana. Nalkissa ollaan, eikä muuta voida!

  Kihara, tuo aristokraattinen ja älykäs koira. Jeah.

  VastaaPoista
 2. Rupesin ihan miettimään, että jos olisin kissa, kummin tekisin. Olisin varmaan Mauno, ja hyppäisin. Mitä sitä turhaan puskemaan ovia, kun ketterästi pääsee kiertämäänkin...?

  VastaaPoista
 3. On hauska lukea, että Mauno ja Eppu ovat niin erilaisia persoonia. Eppu on selvästi suorasukaisempi tapaus.
  Meillä taas Bella on se, joka tunkee enemmän kaikkialle ja on todella näppärä kaikissa kimuranteissa tapauksissa joihin liittyy jollain lailla ruoka. Ne ratkotaan alta aikayksikön! ;D

  VastaaPoista
 4. Meillä luultavasti kumpikin käyttäisi lattiareittiä, mutta eri tavoilla. Meillä Cisu on taitavatassuinen ja suunnitteleva, miettisi siis hetken ja sitten siirtäisi ovea sievästi tassulla ja kävelisi rauhallisesti vessanovelle. Toto joutuisi pohtimaan kauemmin ja ryhtyisi sitten väkivalloin puskemaan päin ovea: kyllä se jossain välissä periksi antaa, kun näin iso peto hyökkää päälle. Kun ovi sitten siirtyisi, Toto olisi hieman hämmästynyt: kas, mä onnistuin.

  Meillä on eteisen kaapissa liukuovi, ja sitä avataan juuri näin. Yksi fiksusti sivuun siirtämällä, toinen pää mustelmilla tunkemalla.

  Vähän käy sääliksi hienoja Maunoa ja Cisua, kun niille on tullut sellaiset suoraviivaiset rymyveljet. Tai ehkä se tasapainottaa: keskiarvo hienosto- ja rymykissasta on ehkä suht koht normaali kissa! ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä se on aristokraattisilla vaikeaa, kun seuraksi on sattunut rahvaat juntit.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa kovin tutulta tilitykseltä! Tosin meillähän on erirotuiset russi ja mau alias blondi mutta silti. Otetaan esimerkkinä juominen hanasta. Hysse hypähtää sirosti altaan reunalle, ottaa tukea pohjalta, kääntää pään kallelleen ja juo sivistyneesti suoraan virtauksesta. Flippi kolistelee altaan päälle, liukastuu toiseen saippuaan ja tiputtaa toisen lattialle, lipsahtaa altaan pohjalle virtauksen alle ja päästyään vihdoin tasapainoon reunalle - yrittää tassulla kaapia virtaavan veden luoksensa...

  VastaaPoista
 7. Mauno on itse asiassa veden kanssa kyllä aika näppärä, juo myös suoraan virtauksesta. Tosin tykkää samalla myös rämpätä sillä ja onkin yleensä ihan tukka märkänä vesileikkien jälkeen. Ja keittiö.

  Eppu taas ei oikein vedestä piittaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!