HerkkusuuMauno on kohtuullisen ronkeli syömisen suhteen. Toistaiseksi ainoa herkkuherkku on löytynyt Nutrolta, lohiruoka pussissa. Sitä voidaan syödä vaikka kaksi pussia päivässä, vaikka normaalisti märkäruokaa menee hädintuskin yksi.

Tuo Almo Naturen purkkiruoka sen sijaan on toooosi YÄK. Siihen ei voi edes koskea. Tänään viimeksi aamulla heitin puolikkaan purkin annoksen koskemattomana roskiin. Ei maistu. Ja toki olen kokeillut useamman kerran, sillä välillä maistuu jokin ja sitten taas sama toisella kertaa ei.

Minä kun luulin että nuo Almo Naturet ovat jotain superherkkua.

Raksuista menevät Royal Caninin kittenit, paremmin maistuisi Hill'sin kanapapana, mutta sitä en ole nyt antanut kun se pieretti Maunoa.

Vettä Mauno on kova poika juomaan. Ja noista pussiruuistakin ryystää ensimmäisenä kastikkeet.

Painoa on silti tullut muutama sata grammaa lisää, joten eiköhän me hyvällä reitillä olla, vaikka syöminen onkin pikkuisen ronkelia. Toisaalta hyvä vaan, monessa paikassa varoitellaan maun lihomistaipumuksista.

Kommentit

 1. Cassandralle Almon nauta-, vasikka-, lammas- ja meren herkut-purkit ovat yäks. Muut (kana- ja kalapohjaiset) ovat sitten herkkua. Jännä juttu, kun ovat kaikki täyttä lihaa.

  Hyvä, että purkkiruoka maistuu. Meillä ei maistunut ennen kuin aloitettiin kunnon ruoka-ajoilla. Kuka sitä nyt säilykkeitä söisi jos on muuta tarjolla??? ;c)

  VastaaPoista
 2. Tuo kana on Almo Naturella ainoa "kitten"-ruoka, joten en ole ostanut muita. En tiedä miten tärkeää on ruokkia pentua kitten-ruualla, mutta varmuuden vuoksi olen niissä pysytellyt (toki jotain maistiasia tarjonnut muustakin).

  Jännää oli muuten että nyt illalla annoin Maunolle Whiskasin kana-märkäpussin (junior) ja Mauno tuli piereskelemään viereeni kun noukittiin hiiriä sohvan alta. Eli sama kuin kanaraksuissa. Eli olisiko niin että Maunon vatsa ei tykkää kanajutuista? Pitää vähän tarkkailla.

  VastaaPoista
 3. Tai sitten Maunon vatsa ei siedä viljaa/soijaa/maissia, mitä Hillsin ja Whiskasin ruoissa on. Ne ovat yleisimpiä pierettäjiä. Kana on ymmärtääkseni parasta lihaa, se sopii useimmalle kissalle, on helposti sulavaa ja ravintoaineet ovat kohdallaan.

  VastaaPoista
 4. Mutta kun nuo Hillsin ja Whiskasin märkäruuat ovat sellaisesta 12 pussin laatikosta, missä on valikoima erilaisia ja esimerkiksi ne kalajutut ei Maunoa pieretä. Tai ankka. Samaa Whiskasia ja Hillsiä kuitenkin.

  Pitää nyt tarkkailla tätä juttua. Tarkoitus on ainakin siirtyä aikanaan Orijenin raksuihin, niissä kun ei ole viljaa - mutta niilläkään ei ole kitten-versiota ollenkaan.

  VastaaPoista
 5. Mauno-Mainio on ronkeli ruoan kanssa, ja meillä niitä on kaksi!
  Ensin orja toiveikkaana kauniisti asettelee sapuskan sievälle lautaselle, neidit käyvät nuuskaisemassa minkä jälkeen päättäväisesti yhdessä oikeata etutassuaan käyttäen tasatahtiin peittelevät pahan ruoan. Ja hetken päästä notkuvat orjan jaloissa, kun me ei olla saatu mitään syötävää, nnggrrräähhh...!! :-)

  Meille kasvattaja sanoi, ettei ole vielä yhtään kissaa nähnyt nälkään kuolleena ruokakupin vieressä. Uskottava kai se on.

  VastaaPoista
 6. No Mauno ei ole mikään älyttömän ronkeli, mutta vähän sellainen nirppa, nyt tosin selvästi kohentanut. Muutama ruoka on ollut sellaista että kaavitaan yök pois, osa niin että esimerkiksi aamulla on kelvannut, mutta toista kertaa sama ei enää illalla ole kelvannut (yleensä annan puoli pussia kerralla). Ainoastaan tuo Almo Naturen kana on ollut sellaista että kaapi sen joka kerta peittoon.

  Ja enempi Mauno on vähän sellainen että noista pussiruuista lipoo kastikkeet ja papanat jää, käy ne sitten syömässä myöhemmin jos maittaa... Ja kun on raksuja ja vettä koko ajan tarjolla niin olen sitten luottanut siihen ettei nälkään kuole.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!