Mauno - Iso Paha Kriminaali

Joopa. Viikon ehdimme valjastella menestyksekkäästi etu- ja sisäpihalla. Tänään sitten tuli ensimmäiset valitukset. Olimme sisäpihalla hieman vajaan tunnin ulkoilleet, Mauno luonnollisesti valjaissa ja paikkoja tutkien, kun pihalla mopoaan korjaillut Iso Mies tuli huutamaan pilli kireänä. Ilmeisesti viimeinen tikki oli se, kun Mauno kiipeili pihalla olevilla puutarhakalusteilla.

Lienee omistajan sokeutta, kun en nähnyt mitään pahaa siinä, että kissa tutkii penkkejä ja pöytää, jotka ovat yötäpäivää ulkona Helsingin keskustassa, pihalla, jossa asustaa mm. useampi kymmentä pulua, variksia, harakoita ja muita lintuja. Ilmeisesti jonkun mielestä ne kuitenkin ovat niin steriilit normaalisti, että kissan tutkailu pilaa ne lopullisesti. Niinpä sain kehotukset viedä se "saatanan kissanrääpäle" muualle ja kun pihassa on koirienulkoilutuskieltokin (ai missä? ei siitä ainakaan mitään merkkejä ole) niin sitä pitäisi ymmärtää kissojenkin kanssa noudattaa, mutta jos ei ymmärretä niin pitää hommata sitten kaikille eläimille, tiikereillekin, erikseen kielto, kuulemma.

Että sillee. Onnea vaan yrityksellesi tavoittaa isännöitsijä kiellon saamiseksi. Hehheh.

Harmittaa vaan, jos tulee jotain määkinää sisäpihalla ulkoilemisesta. Ulkoiluttaisin Maunoa mielummin siellä kuin talon edessä olevassa "puistossa" (joka on siis vain pieni vihersuikale, ei varsinainen puistopuisto). Puisto kun on kadun varressa ja sikäli sisäpiha on turvallisempi, jos vaikka Mauno saa itsensä rimpuiltua valjaista. No, puistosuikale ainakin on kaupungin, ei taloyhtiön, joten siihen on pahempi pihapoliisien puuttua.

Ja Bloggerikaan ei anna laittaa kuvia tähän. Prkl.

Kommentit

 1. Voi tttu taas. Just tuota oon miettinyt kans, että jos ikinä veisin näitä ulos, veisin kuitenkin tuohon pihalle (eihän täällä muuta paikkaa ole!!) ja eipä aikaakaan niin joku perkele tulis huutamaan, se on ihan varma. Selitä siinä sit ulkoiluun tottuneelle kissalle - joka huutaa ovella koko ajan - että kultu, ei me enää mennäkään ulos.

  Ei hyvä, ei.

  Mutta jos saat isännöisijän kiinni, hyvä on. Joku järki ja raja poliiseillekin. Tuossa haisee jo kissanviha eikä mikään muu. Maailma on pullollaan kuspäitä.

  VastaaPoista
 2. En mä viitsi soittaa isännöitsijälle, se on kuspiä, jota ei koskaan saa kiinni. Saa se Räyhämies soitella ja anoa sitä kieltoaan.

  Mä en oikeasti ymmärrä mikä siinä nyt oli niin kova paikka että me käveltiin tossa pihalla? Mitä jälkiä meistä jää? Maukka kakkaa ja pissaa kotona laatikkoonsa, ei jää jätteitä. En päästä sitä kukkalaatikoihin. Ei saa lintuja kiinni, kun on hihnassa (ja jos saiskin niin hyvä olis - meillä ihan oikeasti on puluongelma taloyhtiössä, kun yks hourupää mummo ruokkii niitä kassikaupalla niin sitten on pihat pulunpaskassa...). Eli mitä siitä on haittaa, jos me ulkoillaan?

  Vastapäätä asuu kyllä mukava ihminen joka on hallituksessa, jolle voisin vinkata, että jos tulee jotain valituksia ja kieltopyyntöjä niin miten kannattais suhtautua. Eihän se kuspiä huutaja edes tiedä mun nimeä, että kenestä tekis valituksen.

  Olis niin kiva jos Maukka sais ulkoilla, se pelostaan (vielä pelkääkin) huolimatta nauttii siitä kovasti ja on ihan puhki kun tulee sisälle, sais siten aktiviteettiakin.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä teille ja toivottavasti jatkatte ulkoilua! En voi tajuta, että joillekin ihmisille kissa ja jopa hihnassa talutettuna on niin "punainen vaate". Tosi ikävää, kun kissa ja omistaja saavat pihalla kulkiessaan kuunnella ihan turhia valituksia, sillä kissa ei takuulla voi häiritä ketään ympäristöä haistellessaan ja lintuja ihmetellessään. Pulut ne pihoja likaavat eivätkä puhtoiset kissat.

  VastaaPoista
 4. Totta joka sana, jonka sirpa ja kollo sanoi. Kissahan ei lähes ikinä käy asioille pihalla ollessaan, vaan tekee sen hiekkikseen sisälle. Kissaviha vain on niin käsittämätön juttu, joka johtaa juurensa niihin riiviöihin, jotka syövät linnut ja niiden poikaset, kuopivat kukkapenkkejä ja kakkivat lasten hiekkalaatikkoon.

  Kannattaa ottaa heti hallitukseen yhteyttä ja tunnustella heidän kantaansa. Asukas voi valittaa, mutta valituksen aihe pitää näyttää toteen, tietysti. Valitettavaa on, että jos asukas todella haluaa flexin ja pannan vadille, hän voi huomauttaa että laissa kissa rinnastetaan koiran kaltaiseksi, joten sitä koskevat samat säännöt. Koiranulkoilutuskielto myöskin. Toivottavasti tähän saakka ei mennä ja hallitus & muut osakkaat hyväksyvät Mauno-söpöläisen ja häntä ulkoiluttavan kissatädin. :c)

  VastaaPoista
 5. Jaahans, noita tuntuu riittävät joka lähtöön. Ihmeellisiä ihmisiä. Toisaalta, onkohan piha oikea paikka korjata mopoakaan? Siitä voi tulla öljyä jne. Jos oikein pilkkua tahtoo viilata, niin voisihan pihan käytön kieltää kokonaan. Kaikesta on haittaa jonkun mielestä.

  Oletko ajatellut kissallesi lajitoveria seuraksi? Kissoja olisi hyvä olla kaksi....mutta ei enempää ;o)

  VastaaPoista
 6. Meillä on kotona pienoinen vessa ongelma. Kaapolla (puolivuotias kisuli) on luukullinen ja katollinen hiekkakoppi. Huolimatta luukusta ja katosta hiekanmuruja saa olla kokoajan keräämässä ympäri asuntoa. Kysymykseni kuuluukin: Miten olet ratkaissut Maunon vessa-asiat?

  P.S. Aikaisemman postauksen "raapimalauta" on ehdottomasti tyylikkäin näkemäni, taidan itsekin vierailla Stokkalla.

  VastaaPoista
 7. Sepä se, minun mielestäni hänen moottoripyörästään on enemmän haittaa (pitää aika julmettua ääntä, joka kaikuu kivitalojen välisellä sisäpihalla), kuin minun pienestä kissastani, josta ei lähde ääntä (pientä maukunaa ei laskettane?), hajua eikä jää jälkiä.

  Lajitoveri Maunolle on tulossa mahdollisesti joskus myöhemmin, katsellaan nyt ensin alkuun näin.

  Vessa on Maunollakin katollinen, luukun otin näin alkuun pois kun se tuntui olevan pennulle hieman raskas tönätä, mutta se varmaan palautetaan. Hiekkaa tulee jonkun verran tassuissa uloskin, mutta se jää enimmäkseen mattoon, joka on kopan edessä. Olen sen juuttinarusta virkannut.

  VastaaPoista
 8. Voi Maunoa:( Miten voi kiinni olevasta kissasta kukaan valittaa? Hyvähän se on ettei vapaana kuljeskele, vaan on valvonnan alaisena. Täytyyhän Maunonkin saada kesätuulia haistella pihamaalla.

  Sulla on tosi kivat blogit, vaikka Maukan blogi on kyllä vielä kivempi kuin se sisustusblogi:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!