Uupuneet leikkijät

Epulla on tänään synttärit, 4 kuukautta. Henkilökunta ajatteli yrittää muistaa saman rutiinin kuin Maunonkin kanssa eli punnitus ensimmäisen vuoden ajan kuukausipäivinä.

Lähtökohta on Epulla hieman Maunoa huonompi, itse asiassa aika reippaastikin. Eppu on sairastellut ja ripuli on pistänyt herran syömistä hieman rajoitukseen, välissä oli pieni jakso kun ruoka ei oikein maistunutkaan. Nyt taas ruokaa menisi sen mitä henkilökunta antaa, mutta vatsavaivojen vuoksi annokset on pyritty pitämään pieninä ja niitä on sitten tarjottu useammin. Herra on kova syömään - ja ilmoittamaan nälkää. Joka kerta kun henkilökunta astuu varpaansa keittiön puolelle, alkaa valtava huuto. Ruokaa pitäisi saada.

Painoa Epulla oli aamulla epätieteellisellä mittausmenetelmällä vain vaivaiset 1700 g, kun Maunolla 4 kk syntymäpäivänä sitä oli jo huimat 2800 g. Nyt on Epulla iso kiriminen! Enna-siskokin painaa kuulemma jo kaksi kiloa. EDIT: Illalla tehdyt tarkistusmittaukset olivat 2400 ja 2600 g, joten aamupainossa taisi olla virhe... Pitää huomenna tarkistaa onko aamupaino taas selvästi alempana.


Maunokin on ottanut kasvamistavoitteita. Henkilökunnan silmissä se näyttää miehistyneen Epun tulon jälkeen ja joissakin valokuvissa se näyttää suorastaan plösöltä. Silti kaksi viikkoa sitten oikein lääkärin vaa'alla paino oli 4.47 kg, joka on oikein sopiva nuorelle mau-herralle ja lääkärinkin mielestä oikein hyvä. Ja kuulemma herra on oikea lihaskimppu, joten ei välitetä henkilökunnan mielipiteistä. Ehkä ne ovat nuo rehoittavat kainalokarvat ja hyppypussien pidemmät karvat, jotka hämäävät?


Eilen kokeiltiin tuplaulkoilua, eli molemmat yhtä aikaa ulkoilemassa, kun henkilökunnalla oli avustaja paikalla. Tosin kun yksin piti mennä kahden kanssa alas, ei se meinannut oikein sujuakaan. Kahden venkoilevan kantaminen on työlästä ja sen lisäksi kun Eppu huutaa vielä pelkoa, alkoi Maunokin maukumaan matalaa kurkkumaukunaa. Eli kun Epun pitäisi reipastua Maunon esimerkistä, käykin toisinpäin ja Mauno alkaa jänistämään. Sepä kivaa...

Ulkona henkilökunnalla oli lounashetki, joten pojat saivat ulkoilla narut sidottuna. Eppu tyytyi kököttämään penkillä ja vähän pöydälläkin, kun Mauno säntäili edestakaisin. Välillä Mauno kävi sähisemässä Epulle ja toisinpäin. Sama sähinä toistuu, jos ollaan Epun kanssa ulkona kahdestaan ja tullaan kotiin, Mauno sähisee, että mitäs sen tänne takaisin toit!

Jatkamme siis erillisulkoilua.

Kommentit

 1. Onnea velipoika!
  Myös Nelsonille ruoka maistuu vähintäänkin hyvin, mikä näkyy myös painossa, herra oli päivän punnituksessa 2200g... Samaten täällä harjoitellaan kovasti Töölön kerjuukuoron esiintymistä varten, solistiehdokkaana tenori Niilo Nälkäkuolema.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut sinnekin. Eppuli on kyllä uskomaton ruuan perään, heti kun menen keittiöön päinkin alkaa hurja huuto. Mauno ei ole koskaan ollut sellainen. Nytkin se katselee vierestä että mitä toi Tirppa huutaa, kyllä se ruoka sieltä tulee.

  VastaaPoista
 3. Tää pentue tuntuu olevan kaikkein äänekkäin, mitä meidän nimeltä on maailmalle lähtenyt. Koko kööri aika juttelevaista sakkia ja ruokalaulut tietty ihan oma lukunsa. Tosin sitä on ollut suvussa, eli ei ole omenaiset kovin kauas pudonneet.

  Ennakin on melkoinen kiljukaula.

  VastaaPoista
 4. Juu ihan eri luokkaa on huuto Epulla kun Maunolla tuossa vaiheessa. Ääni ei ole kova (paitsi silloin kun huudetaan oikeasti hädissään eli rappukäytävässä), mutta huutoa piisaa.

  Ja ruokahalukin on toista. Just äsken Eppu veteli kokonaisen pussillisen iltaruokaa, kun Mauno söi omastaan ehkä 1/3, vaikka oli ihan sen tykkäämää ruokaa. Se vaan säästää myöhemmällekin... En vaan tiedä miten käy siinä vaiheessa kun Eppu alkaa päästä tiskipöydälle missä Maunon ruoka nyt on.

  VastaaPoista
 5. Tuossa yhteisulkoilussa on kyllä omat haasteensa, varsinkin jos yksin lähtee kahden kissan kanssa. Siinä on vähän sumplimista kun molemmat kissat haluvatkin lähteä eri suuntiin ja kumpikaan ei ole valmis joustamaan. Puhumattakaan siitä kuinka hienosti ne hihnat onnistutaan sotkemaan puskiin ja toisiinsa... Yksityisulkoilua harrastetaan siis vain täälläkin.

  VastaaPoista
 6. Eppuli Normaali on niin söötti, kun se nukkuu vaikka miten päin ja vaikka millaisessa tyynykasassa. Jätkä osaa rentoutua! ;o)

  VastaaPoista
 7. Onko kolibakteeri tutkittu? Toisella kissallamme oli kolibakteeri, ja kun tämä lääkärissä todettiin kertoivat jostain syystä kotikissoilla olleen siitä juuri ks. aikana (talvella) epidemiaksi saakka. Syytä eivät osanneet sanoa, miksi sisäkissat olivat kolibakteerin saaneet. Giardia kannattaa myös todeta usealla ulostetestillä.

  VastaaPoista
 8. Giardia negatiivinen. Mutta kuten aiemmin todettu, äidillä trichomonas, joten todennäköisesti penskoillakin, joten sen mukaan mennään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!