Erimies Mauno

Mauno-raukka on koppa päässään kuin eri kissa. Se kulkee pää riipuksissa ja haluaisi vain olla sylissä. Pieni katsekin saa sen hurisemaan, sylissä se se hurisee kuin traktori. Kaulasta rapsutus saa sen silmät sikkaraan ja kuolan tirahtamaan suupielestä. Tassut tavoittelevat leipomisliikkeitä. Se rrrrakastaa niin paljon.

Voi kun sille voisi selittää, että koppa on sen omaksi hyväksi. Tai tehdä diilin, ei koppaa jos ei tassun nuolentaa. Valitettavasti kieli hakeutuu tassulle kun koppa otetaan tauolle. Antihistamiinit toivottavasti auttavat kutinaan ja pari päivää kopan kanssa ehkä parantaa tassun niin että sitä ei nuoletuta. Ei tällaista huvikseen kukaan jaksa kovin pitkään. Seuraavaksi mennään sitten allergiatesteihin jos sieltä tulisi apua, että mikä sen kutinan oikein aiheuttaa.


Epun puolesta tuli tänään iloisia uutisia. Virustestit näyttivät negatiivista, eli ei herpestä tai kalikia. Kyseessä lienee joku muutenvaan tullut hengitystieinfektio, joka pistää rohistamaan. Nyt Eppu syö sitten antipojootit ja toivotaan, että homma on sillä ohi.

Kommentit

 1. Voi juku, paranemisia teille jo kamut, eihän tommonen tötteröelämä ja rohina mitään kivaa oo! Me peukutetaan ja lähetetään teil kaikille nyt erityishyviä säteitä!

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että Epun rohinat ovat vain jotain satunaista pöpöä eikä sen pahempaa. Lähetän rapsutuksia molemmille pojille ja toivon, että Maunon tapaus saadaan selvitettyä pikimmiten.

  VastaaPoista
 3. Kaverini koiralla oli jokin aika sitten vastaavanlaisia tulehduksia kuin Maunolla (tosin ne vaihtelivat milloin tassuista korviin ja suupieliin), ja silloin tassuja ym. "nuoletutti" niin vietävästi. Nyt on koirulla pannassa tietyt ruoka-aineet: kananmuna, hiiva ja lampaanliha. Eikä toistaiseksi ole tulehdukset jatkuneet... Paranemisia!

  VastaaPoista
 4. Juu, meilläkin on ongelma jo paikallistettu allergiaperäiseksi, ja Mauno on allergiadieetillä. Ei vaan tunnu tepsivän, joten mennään verikokeisiin. Mahdollista allergian eli ruoka-aineen lisäksi on ulkoinen ärsyke, jolloin kyse olisi atopiasta.

  VastaaPoista
 5. Voi Mauno parkaa kun toinen on reppana tötterö päässä. Onko Maunolla sisäinen antihistamiinikuuri vai voide? Aslanilla vasta sisäinen auttoi, ruokavalion muutoksen kanssa. Kun vain saisi selville mikä on se allergisoiva aine, vielä ei ole osunut kohdalle :/ ..vai onko sitten kenties 90% stressitekijä ja 10% allergia, missä tapauksessa se allergisoiva aine voisi olla ihan mikä vain kun ei tule esille ilman stressitekijää. Vaikeaa =( Millaista ulkoista ärsykettä tarkoitat? Sori kun kyselen niin paljon, mutta saman asian kanssa painitaan :) Tsemppiä molemmille potilaille!

  VastaaPoista
 6. Voi teitä :o( Meillä on sama töttöröruljanssi kotona, niin ikään tassujen nuolemisesta. Ensin mälvättiin etutassut rikki, sitten iski bakteeritulehdus, ja kun vihdoin siitä päästiin, niin sitten olikin tassuissa hiivatulehdus... kolmen viikon lääkitys (suu + tassut) ja pesurumba menossa... Huokaus...

  Noi tötsät on niin inhottavia, surettaa aina pukee niitä kun toinen kattoo alistuvasti surusilmillä :o(

  Tsemppiä ja paranemista pojille, ja emännälle kans!! :o)

  VastaaPoista
 7. Maunolla on sisäinen kuuri nyt menossa. Allergiaruuan lisäksi. Ja menossa ollaan siis verikokeisiin, josko ne antaisivat jotain suuntaa. Tiedossa on jo ennestään merilevälle allergisuus.

  Allergiathan jakaantuvat sisäisiin ja ulkoisiin ärsykkeisiin. Sisäiset ovat luonnollisesti ruoka-aineallergioita, ulkoinen, atopia, taas sitten esimerkiksi siitepöly, pölypunkit, varastopunkit jne. Esimerkiksi tuo varastopunkki on kaiketi aika yleinen allergian aiheuttaja ja sitä esiintyy mm. kuivaruuissa. Eli jos se paljastuu aiheuttajaksi, raksut pannaan kokonaan (vaikka olisivat allergiaraksua) ja sen lisäksi myös kaiken viljan eliminoiminen ruokavaliosta lienee paikallaan, vaikka allergia ei varsinaisesti viljaan kohdistuisikaan.

  VastaaPoista
 8. Kävisiköhän lihaksi poronliha, jossa ei kai paljonkaan ole niitä aineita, joita kissojen kaupparuoissa on?
  Käsivarren ihmisenä vain nyt tuli mieleen. Minun kissani tykkäävät siitä hullun lailla. Ei niillä kyllä ole allergioita kun ovat sellaisia suloisia monirotuisia: :)
  Siis arvelee Tosi mummo.

  VastaaPoista
 9. Heippa,

  Joo, meidän Lenni on sekä atooppinen että ilmeisesti allerginenkin, sillä alotettiin siedätyshoito joulukuussa ja toistaiseksi syö allergiaraksuja. Katsotaan ruoka-asioita sitten kun siedätyshoito alkaa puremaan ja tasaantuun.

  Mutta tassutulehdukset on nyt kiusanneet Frodoa, lääkäri kyllä epäili että sekin saattaisi olla jossain määrin allerginen. Mutta kun sen tilanne noin muuten nyt on mikä on, niin ainakaan vielä ei sen suhteen olla muuta tekemässä...

  Paljon parannusrapsuja Maunolle :o)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Lyyra kolme vuotta!

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?