Leikkibanni

Eppu on rohinapörinän vuoksi riehumiskiellossa. Henkilökunta yrittää siis leikittää nätisti, mikä on vaikeaa, sillä Eppu ei ole pikkunäppärien peippailujen mies. Poikien keskinäistä riehuntaa ei henkilökunta pysty estämään, varsinkaan kun pojat ovat osan päivästä arkisin keskenään. Mennään siis maltilla kun voidaan.

Epun tämän hetken ehdoton lempilelu on kuvassa oleva huovutettu villanaru. Sitä pitää metsästää, raastaa, kantaa saaliinaan... Joko niin että henkilökunta heiluttaa narua tai sitten Eppu leikkii sillä ihan itsekseen. Hurjaa takajaloilla "pukittaen" loikintaa, kuperkeikkoja, hyppyjä, heittoja... Ajoittain Eppu myös noutaa kyseistä lelua, sitä vaan on henkilökunnan hankala heittää, kun se ei paina montaa grammaa.


Grammoista puheenollen... köh köh. Eppu kävi lääkärireissulla tietysti myös vaa'alla. Herra vanttera painoi 5,34 kiloa, henkilökunnan muistin mukaan, mutta lääkäri oli merkinnyt papereihin 5,43 kg. Se on aikamoinen luku, kun herra on vasta 9 kk. Joulukuun alussa luku oli 4,8, joten lisäystä on tullut aika reippaasti. Syynä lienevät Maunon raksut, joiden kimpussa Eppu on vähän turhan usein tavattu. Jatkossa herran ruokavalio on hieman tarkemmassa syynissä.

Mauno painoi viime punnituksessa myös 4,8 kg eli Eppu on siis vetänyt ohituskaistaa ohi. Herrat ovat malliltaan aivan erilaiset. Mauno on korkea pitkäjalkainen luikku, kun taas Eppu vanttera jässikkä. Molemmat ovat lihaksikkaita, mutta tyypiltään erilaiset, Mauno on enemmän pitkänmatkanjuoksijan tyylinen ja Eppu taas kuulantyöntäjä Itä-Saksasta. Velttoa roikkoa ei Epullakaan ole vatsassa, vaan aivan kiinteää lihaa on koko viisi kiloa, mutta ehkä kuitenkin pyrimme pysyttelemään näissä lukemissa eikä ainakaan kovasti lisää olisi tarvetta tulla.

Kommentit

  1. Teillä on vielä hyvä matka Hipulin 7 kiloon. Joka muuten on ihan rotumäärityksen mukainen paino. hastuli painaa nykyään saman, mutta sille se on kyllä selkeästi liikaa.

    VastaaPoista
  2. No mau-uroksilla paino pitäisi olla 4-6 kg, joten ihan vielä haarukassa ollaan, mutta siinä olisi kiva myös pysyä. Mauno on sieltä kevyemmästä päästä, joten sillä ei niin väliä ole vaikka vähän lisää massaa keräisikin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Lyyra kolme vuotta!

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?