Rankka viikko


Meillä on ollut rankka viikko. Ei ole ehtinyt bloggaamaankaan.

Eppuli oli torstaina lääkärissä, taas jouduttiin antamaan tötsyt, jotta saatiin nielu ja sieraimet tähystettyä. Mitään lievää turvotusta kummallisempaa ei tuhinan syyksi löytynyt, joten nyt syödään sitten 4 vkon kortisonikuuri ja katsellaan josko se tepsisi. Virukset on negatiiviseksi todettu, keuhkot ja sydän kuvattu, antibioottiakin koitettu, joten josko tämä sitten auttaisi.

Maunon allergiatestin tuloksetkin tulivat, niissä testattiin vain ulkoiset aiheuttajat (kuten siitepölyt, pölypunkit ja muut) ja ne olivat negaa. Kutinan aiheuttaa siis mitä ilmeisimmin ruoka, joka pitäisi eliminaatiolla keksiä. Kun vaan löytyisi nyt joku yksi ruoka mitä Mauno suostuisi syömään... allergiaruoka ei meinaan enää mene alas, siitä kieltäydytään. Huoh.

Epun tötsyily tietysti aiheutti Maunossa torjuntareaktion, suhinaa on kuultu vielä tänään sunnuntainakin aamulla ja edelleen tunnelma on hieman viileä. Toivottavasti poikien välit lämpenevät piakkoin.

Kommentit

 1. Onpas teillä ollut rankkaa. Hienoa sinänsä, ettei allergian syy ole pöly tms. ulkoinen syy, jonka karttaminen olisi lähes mahdotonta. Kivempi tietysti vielä, jos Mauno olisi innokkaampi eliminaatiodietin toteuttaja.

  Toivottavasti Epun tuhinat nyt päättyvät. Ei syy voisi olla kuivan sisäilman aiheuttama ärsytys tms? Meillä ainakin ilmankosteus on kohta suunnilleen nolla, joten kai siinä jo joku limakalvo voisi ärtyä ja kuivua.

  VastaaPoista
 2. Onpa tosiaan kurja viikko. Tylsää. Toivottavasti kevät nyt sitten jatkuisi tötsyilemättä ja taistelematta sekä tietenkin terveenä.

  VastaaPoista
 3. Lumiset terveiset allergikkoporukalta: Hiski -herra on 15-vuotias reipas entinen miäs. Hieno luonne, mutta taipuvainen allergisiin kutinoihin. Vuosikaudet ihmeteltiin ja dieettiruoka auttoi hiukan; Hiski syö vain lintupohjaista ruokaa, vettä sekä eläinlääkärillä myynnissä olevia allergikkonarskunappuloita, joissa on ankkaa sun muuta. Lintupohjainen ruoka tarkoittaa puhtaan raa'an tai keitetyn tipan lihaa (sekä HAU HAU koiranmakkaraa, joka ei sisällä lisäaineita eikä vehnää, vaan riisiä ja joko lammasta, kanaa tai kalkkunaa ja tämä on kirjoitettu kuiskausmerkeissä, koska enhän voi ääneen sanoa sen olevan koiranruokaa). Tuon kissalle ehkä vaillinaisen pehmeän mössön vuoksi käytämme rajatta elulääkärin nappuloita. No, sillä ei koko raapiminen loppunut, naama Hiskillä oli se pahin, monta vuotta ruvella ja ruvettakin eli aukileilla. Nelisen vuotta sitten itselläni todettiin pesuaine- lisäaine- ja hajusteallergia. Parissa kuukaudessa sain koko tekstiilistöni pestyä läpi hajusteettomilla aineilla, kotisiivouksessa käytin mm. Pirkan yleispesuainetta (hajusteeton) ja hammastahnaa myöden kaikki vaihdettiin. Pari kuukautta vielä senkin jälkeen Hiskin raapiminen ja hyppelehtiminen loppui eikä ole takaisin tullut. - Eläinlääkärit olivat alkuun olleetkin sitä mieltä, että jostain ympäristöallergiasta lie kyse, mutta milläpä sitä kaikkea kissalla testaisi. Tämä hajuste- ja lisäainetesti onnistuu ihan kotikonstein. Suosittelen! OIkein paljon kiitoksia mukavasti toteutetusta blogista ja karvaiset terveiset Maunolle ja Epulle, myös Hiskiltä sekä hänen hoidokiltaan; vajaa viikko sitten meille muutti pikkuinen kissaneiti RiepuTiikeri, jonka babysitterinä Hiski-setä on todella hienosti toiminut! Tervehdin tietenkin myös minä, Pirde.

  VastaaPoista
 4. Lumiset terveiset allergikkoporukalta: Hiski -herra on 15-vuotias reipas entinen miäs. Hieno luonne, mutta taipuvainen allergisiin kutinoihin. Vuosikaudet ihmeteltiin ja dieettiruoka auttoi hiukan; Hiski syö vain lintupohjaista ruokaa, vettä sekä eläinlääkärillä myynnissä olevia allergikkonarskunappuloita, joissa on ankkaa sun muuta. Lintupohjainen ruoka tarkoittaa puhtaan raa'an tai keitetyn tipan lihaa (sekä HAU HAU koiranmakkaraa, joka ei sisällä lisäaineita eikä vehnää, vaan riisiä ja joko lammasta, kanaa tai kalkkunaa ja tämä on kirjoitettu kuiskausmerkeissä, koska enhän voi ääneen sanoa sen olevan koiranruokaa). Tuon kissalle ehkä vaillinaisen pehmeän mössön vuoksi käytämme rajatta elulääkärin nappuloita. No, sillä ei koko raapiminen loppunut, naama Hiskillä oli se pahin, monta vuotta ruvella ja ruvettakin eli aukileilla. Nelisen vuotta sitten itselläni todettiin pesuaine- lisäaine- ja hajusteallergia. Parissa kuukaudessa sain koko tekstiilistöni pestyä läpi hajusteettomilla aineilla, kotisiivouksessa käytin mm. Pirkan yleispesuainetta (hajusteeton) ja hammastahnaa myöden kaikki vaihdettiin. Pari kuukautta vielä senkin jälkeen Hiskin raapiminen ja hyppelehtiminen loppui eikä ole takaisin tullut. - Eläinlääkärit olivat alkuun olleetkin sitä mieltä, että jostain ympäristöallergiasta lie kyse, mutta milläpä sitä kaikkea kissalla testaisi. Tämä hajuste- ja lisäainetesti onnistuu ihan kotikonstein. Suosittelen! OIkein paljon kiitoksia mukavasti toteutetusta blogista ja karvaiset terveiset Maunolle ja Epulle, myös Hiskiltä sekä hänen hoidokiltaan; vajaa viikko sitten meille muutti pikkuinen kissaneiti RiepuTiikeri, jonka babysitterinä Hiski-setä on todella hienosti toiminut! Tervehdin tietenkin myös minä, Pirde.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lyyra kolme vuotta!

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?