Tötsyviikko

Meillä vietetään tötsyviikkoa.

Mauno kävi tänään lääkärissä antamassa verinäytteen allergiatestiin ja siltähän ei verta oteta ilman rauhoitusta, joten pakko oli humauttaa. Samaan aikaan samassa paikkaa samassa kunnossa oli Maunon sisarpuoli Cleo, Epun äiti, joka on kärsinyt silmävammasta.

Eppu puolestaan menee vetskulle torstaina, antibiootti ei ole auttanut kröhnötykseen, joten mennään tsekkaamaan miltä siellä kurkussa nyt näyttää. Siihen luultavasti tarvitaan myös humautus, joten meillä varmaankin tapellaan taas loppuviikosta. Huoh.

Tässä Eppu ei ole teemaviikon kunniaksi vetänyt kokaa nokkaan vaan käynyt vessassa...

Kommentit

 1. Ai Mauno on Epun setä? Menen jo sekaisin kuka on mitäkin sukua kenelle ja kenellä oli mikäkin oire :) Mutta tuosta sukulaisuussuhteesta tuli sellainen mieleen, että jos Mauno on allerginen ja Epulla on jotain kurkussa, niin voisikohan Epulla olla suussa eosinofiilinen granulooma? Se on allergiasolujen (tai allergiareaktiosta johtuvien tulehdussolujen) kerääntymä, Aslanilla nimittäin oli juuri se kaulassa ja sen perusteella todettiin että jollekin se on allerginen. Ajattelin nimittäin että ehkäpä molemmilla teidän pojilla on allergista taipumusta?

  Täällä oli selitetty asia mielestäni hyvin, vaikka onkin koirasivusto: http://www.solakan.info/lukemista_granulooma.htm

  Eosinofiilinen granulooma oli ainakin Aslanin tapauksessa helppo testata. Kohtaa piti vain raaputtaa pumpulipuikolla ja katsoa ilmeisesti mikrofonilla.

  VastaaPoista
 2. Mauno on Epun eno. Tai oikeastaan enopuoli, Maunon isä on Epun isoisä.

  Kyllähän tässä molemmilla on allergisen tyyppisiä taipumuksia ja esimerkiksi juuri Cleolla eli Maunon sisarpuolella ja Epun äidillä, puhkesi imetysaikana eosinofiilinen granulooma. Se on maulla aika yleinen, naarailla sitä on imetysaikana ollut aika monellakin (ilmeisesti myös Maunon äidillä, joka taas ei ole sukua Epulle).

  VastaaPoista
 3. Ahaa.. luin tosiaan että sellainen voisi olla suun sisälläkin, niin tuli mieleen että jos Epullakin on sellainen. Granulooma kai tosiaan liittyy usein juuri stressaaviin tilanteisiin, mitä voisi kuvitella imetysajankin tavallaan olevan. Aslanilla ainakin ihan selvästi oli stressitilanne silloin päällä. Onkohan itämaisissakin sitten enemmän tuollaista taipumusta.. varmaankin.

  Toivottavasti selviää molempien poikien vaivat ja toivottavasti ovat jotain helposti hoidettavaa / ruokavaliosta eliminoitavaa! Ell viimeksi jutteli, että granulooma on sinänsä helppo hoitaa kun sitä voi ehkäistä feliwayllä yms kun asia on etukäteen tiedossa ennen stressitilanteita.

  VastaaPoista
 4. Me täällä toivotaan kovasti, että pääsette krempoista ja syy rohinoihin ja tassujen kutinoihin selviää. Tietämättömyys on kaikkein stressaavinta.

  VastaaPoista
 5. Hahhah, mikä kuva Epusta! :D

  Ja toivottavasti molemmat kissat paranisivat jo noista vaivoistaan!

  VastaaPoista
 6. Hei kavrut, älkää jääkö koukkuun...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!