Nukkumaloota

Henkilökunta kävi viime viikonloppuna Ikeassa ja nappasi mukaan uudeksi hiekkalaatikoksi ajattelemansa laatikon. Valitettavasti se ei sopinut ajateltuun paikkaan, joten ennen loppusijoituspaikan määräytymistä se on nyt viikon verran ajelehtinut pitkin kotia. Siitä pojat ovat tietysti ottaneet kaiken irti, laatikko on ollut erittäin suosittu.

Laatikko on nyt päätynyt makkariin henkilökunnan sängyn viereen ja siitä on tullut Epun nukkumapaikka. Päikkärit vedetään Linnan katolla, mutta yöksi Eppu on tiukasti hakeutunut laatikkoon, samoin tänään päivällä flunssaisen henkilökunnan otettua päiväunet oikein sängyssä. Siellä on ilmeisesti mukavampaa, kuin potkivan henkilökunnan jaloissa - mutta silti lähellä. Mauno nukkuu yönsä viisaasti sohvalla olohuoneessa.


Meillä on muutenkin kärsitty pakkasen aiheuttamisesta turkin sähköistymisestä, joten voinette kuvitella että muovilaatikossa nukkuminen ei auta asiaa, varsinkin kun erityisesti Epun turkinlaatu on kovin pehmeä ja silkkinen (hopeilla on karkeampi turkki kuin savuilla). Edes pienen lievityksen vuoksi henkilökunta ystävällisesti vuorasi laatikon pohjan kaapista löytyneellä kylpyhuonematolla.

Sisustuksellisesti muovilaatikko ei ole kovin kestävä ratkaisu. Oikeasti tietysti pitäisi hankkia joku esteettinen ratkaisu, jonkinlainen kori tai laatikko, mutta kaikkihan me kissanomistajat tiedetään miten siinä käy, jos vartavasten kissan nukkumakoriksi jotain hankkii...

Kommentit

 1. Eppu näyttää niin suloiselta turvallisessa laatikkokodissaan!

  Pörröisen silkkiturkkikissan omistajana ja silittäjänä ehdin jo ajatella tuota sähköistymisasiaa ennen kuin pääsin lukemisessa siihen kohtaan tekstiä. Meilläkin siis rätisee ja kipinöi. Onneksi kumpikaan kissa, tosin "kovakarvaisempi" Cisu ei niin siitä kärsikään, ei tunnu piittaavan sähköisyyydestä, korkeintaan välillä vähän hämmästyvän, että miksi mua noin nippaillaan. Onneksi kevät tulee, se on NIIN tervetullut kissoille!

  Samoin meilläkin on mietitty, nukkuisivatko kissat tai ainakin toinen makuuhuoneessa kopassa, jos sellainen olisi. Mutta ei oo saatu koppaa aikaiseksi, kun 97 % todennäköisyydellä kukaan ei sitä koppaa käyttäisi. Ehkä ostan korin tms. sitten, kun löydän jonkun niin ihanan että haluan sen itse joka tapauksessa. ;)

  VastaaPoista
 2. Kovalla pakkasella meidän katit paukkuvat ja salamoivat niin hurjasti niitä silitettäessä, että olen hieronut turkkiin PetSilkin silkkiseerumia. Siinä on aika vahva ruusun tuoksu, joten en tiedä mitä kissat siitä tykkäävät, mutta ainakin se auttaa. Myös vedetön vaseliini on auttanut. En kyllä välttämättä suosittele niitä päivittäiseen käyttöön, kissat kun nuolevat kaiken kuitenkin parissa päivässä pois.

  VastaaPoista
 3. Jep, meillä on ollut jo monta kuukautta sängyn päädyssä ei-niin-sievä laskosteltu, fleecellä vuorattu petari kun Aslan valitsi sen nukkumapaikakseen. Eikä varmasti kelpaisi, jos samaan paikkaan laittaisi nätin kissanpesän. Teidän on varmaan nyt vain totuttava ajatukseen muovilaatikosta makuuhuoneen lattialla ;D

  VastaaPoista
 4. Voisko tuohon ommella jostain jämäkankaasta sellaisen sisäpussin, joka tulis laidan yli ja kuminauhalla kiristyis laitaan..? Sillä sais sähköisyyttä pois ja näkis, kelpaisko Epulle sitten jatkossa joku kori tilalle.

  VastaaPoista
 5. Ei jaksa ommella, pitää katsoa jotain sopivaa koria, sellaista mitä kehtaa pitää esillä ja jos ei se kelpaa niin että olisi sitten vielä käyttöä säilytykseen. Pitänee vilkuilla esimerkiksi Luhdan paperinarukoreja, niitä on ollut aika usein tarjouksissa.

  VastaaPoista
 6. Voisiko tuon muovilaatikon maalata ulkopuolelta? Näen jo sieluni silmillä siinä lasimaalauksenomaisia vihreitä kuvioita... Askarteluliikkeistä löytynee sopivaa maalivalikoima. Sähköisyyteen koristelu ei ehkä auttaisi, mutta ainakin se voisi olla kaunis. Terv. satunnainen lukija Lontoosta

  VastaaPoista
 7. Vaikka pojat selvästi tykkäävät myös siitä että laatikosta näkee läpi, luulen että tuo laatikko vaihtuu toiseen materiaaliin jo ihan sähköisyydenkin takia. Kunhan nyt jotain kivaa keksin niin katellaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Lyyra kolme vuotta!

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?