Puuhkailua

Käytiin tänään pihalla pääsiäisen ja henkilökunnan alkaneen loman kunniaksi. Maunolla oli sekä hauskaa että vähemmän hauskaa.


Hauskaa oli tuttuun tapaan mm. pulujen vaaniminen sekä erityisesti tuulenpyörteissä lentävien kuivien lehtien vaaniminen ja jahtaaminen.

Kovin hauska ei sen sijaan ollut yhden talon ovesta äkkinäisesti omistajiensa kanssa tullut iso koira. Onneksi se oli hihnassa! Koirakin näytti pahastuvan siitä, että Mauno on vallannut sen pihareviiriä ja nosti äläkän. Koira oli ilmeisesti koulutusvaiheessa (toisin kuin Mauno, joka on täysin koulutustoimien ulkopuolella - omasta valinnastaan) ja sen henkilökunta paiskoi maahan ns. kolinapurkkia. Moinen purkilla kolisteleminen ihmetytti Maunoa kovasti, jonka se ilmaisi hännällään.

Seuraavat kaksi koiraa sentään osasivat käyttäytyä eikä Maunonkaan tarvinnut näyttää puuhkamerkkejä niiden suuntaan.

Henkilökunta tuli miettineeksi, että olisipa hauskaa jos ihminenkin voisi halutessaan pörhistää hiuksensa kuin kissa häntänsä. Esimerkiksi kun ratikassa joku haiseva ääliö tunkee viereen istumaan, voisi "hienovaraisesti" ilmaista, että pysy kaukana.

Henkilökunta on myös ilmeisessä assistenttitarpeessa. Maunon ulkoiluttaminen flexissä ja samalla kuvien ottaminen on hieman haastavaa. Tarvitaan siis joku joko ulkoiluttamaan Maunoa tai ottamaan ulkoilusta kuvia. Vapaaehtoisia?

PS: Mauno ja henkilökunta kiittävät vuolaista onnitteluista ja tarjoavat virtuaalikakkua ja seitä.

Kommentit

 1. Puuhkahäntä pukee Maunoa hyvin. Pörröhäntäisen Maunon voisi jo melkein sekoittaa lumileopardiin ellei nuo pyörät olisi vieressä antamassa oikeita mittasuhteita ;)

  Ulkoiluttamisen ja kuvaamisen yhteensovittamisen ongelma on huomattu meilläkin. Siksi Mäykysestä julkaistaankin pihakuvia lähinnä lomien ja joskus myös viikonloppujen yhteydessä, kun Mäykysellä on mukana erikseen flexinpitäjä ja kuvaaja.

  VastaaPoista
 2. Täältä Viiskulmasta mielellään kävelen Maunon ulkoiluttajaksi, jotta henkilökunta saa kuvattua :-) Tosin siinä asuu yksi tuttu täpläkissafani lähempänäkin, Töölössä. Eikös Mauno asu Töölössä, vai sekoitanko nyt asioita?

  VastaaPoista
 3. Mä voisin tulla, mutta me ollaan Tampereella. Meillä on nimittään sama ongelma, mahdotonta kyykkiä ottamaan kuvaa kun Anni tulee heti puskemaan jalkoja. Toi neiti on muutenkin ihan linssilude ja rakastaa puskea kameraa. :)

  VastaaPoista
 4. Töölössähän me, ja eilen/tänään oltiin Tampereellakin. Ja kun kesä tulee niin vapaaehtoisia taluttajia taitaa löytyä lähempääkin...

  VastaaPoista
 5. Me ei olla vielä päästy ulos asti ulkoilussa, vasta rappukäytävään :) mutta pelkään jo valmiiksi vastaantulevia koiria ja ihmisiä, pysyykö neiti varmasti valjaissaan?? Uudessa kodissa ollaan sitten maan tasalla, niin päästään varmaan sinne uloskin asti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Törkeän hieno vessa

Kissanruokaa kotiinkuljetuksella - helppo homma?

Lyyra kolme vuotta!